Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Образът на трагичната картинка, в която живеем

Образът на трагичната картинка, в която живеем

Образът на трагичната картинка, в която живеем
Ужасни, тежки времена доживя БългарскияТ народ.
Държавата ни малка, но с картинка жалка.
Уж били сме правова демократична държава, ама аз не виждам никакъв ред.

Тук при нас, закостенелите престъпници са на свобода, вместо да са по затворите, където им е мястото.
Корупция, страх, манипулация... това е тоя днешен век.

На мода е масовата чалгализация, нощният живот, алкохолизмът и прочие още вредни неща.
От 2007-ма сме членове на Европа, но къде са ни европейските стандарти ? Защо доходите в нащата Родина не са европейски ?!

Въпроси много, но отговори няма.
Истината е, че тея от горе се гушат с милиони, докато ние хората от народа, които сме под тях, страдаме и загиваме бавно в мизерия и нищета.

Нито един държавен глава не е попитал как живее българския пенсионер със 136 лева пенсия ? Нито един управляващ не се е поинтересувал колко самотни майки с деца има, които нямат помощ от никого и не могат да изхранват своите деца.

Хората работят като роби за една мизерна заплатка от 300 лева. Има и такива които цял месец се убиват за по 100 и няколко лева... И какво по напред ще направи един човек с тези смешни доходи? Ще си плати тока ли, водата ли, храна за цял месец ли, семейството си ли ще издържа ?!

Трагедията е пълна и няма никаква логика да сме в Евро съюза, при положение, че сме много под европейските стандарти на живот. В повечето държави хората знаят защо работят и вземат тройно и четворно по големи заплати от нас.

Живеят на що годе прилично ЕВРОПЕЙСКО ниво. Кога обаче нашият народ ще е добре ? Кога в нащата мила родина ще дойде на власт свястно правителство, което да мисли за народа ? Кога Българинът ще живее прилично в своята страна ?

Само един бог знае какво ще се случва за напред, но за момента нещата са критични.

А да не говорим, че това днес не е никаква демокрация, а прикрит и див турбо капитализъм. Този варварски капитализъм буквално експлоатира труда на хората и граби масово държавата.

Стоките се покачват всекидневно, сметките за електроенергия също. Само заплатите не се качват. Нелогично и трагично нали?

Но проблемът в нашата родина не е само финансовата криза! Проблемите са много. Младежта на тази държава се изтребва с наркотици, алкохол и безразборен секс. Днес не можеш да видиш вече нормално приятелство между младежи..

Не можеш да чуеш да се говори на нормални теми между деца и младежи. Няма ги хората от време оно, които са имали култура и възпитание в себе си.

Вървя по улиците и на всеки ъгъл ставам свидетел на тотално деградирани хора.. Озлобени деца на по 12-13 години, си говорят помежду си кой с кого се изгаврил, кой от кой бил по мощен, и колко хора пребил.

На другия ъгъл гледам група хулигани с бутилки водка в ръце. Крещят и псуват, закачат се с момичета, нападат старци. Картинката е под всякаква критика. "Ей знаеш ли че аз мога да правя с всеки к'вото си поискам, и не ме е страх от никого.

Мачкам и унижавам наред, гавря се с момичета, с момчета, с к'вото ми падне". "Ей ще те убия, ще направя живота ти черен". "Батее как се изгаврих с една, тя си мислеше, че я обичам, а аз само я минах и сега съм на кеф".

Това са само част от изразите на днешните младежи. Тези и други подобни изрази слушам всекидневно по нашите родни улици. Из училища, паркове и дискотеки, витае тотален хаос и стават какви ли не инциденти.

Никoй не се старае да се обогатява чрез знания, да се изучава, да прави добро. Хората забравиха изобщо да бъдат хора! Премрежени погледи, арогантно поведение, кой когото може унижава и съсипва.

Побоища под път и над път, младежите са обладани от манията си за доминация и всеки се е вкарал в някакви филми мислейки си че той ще прави каквото си поиска. Самото съзнание и мислене на днешните подрастващи е тотално изкривено.

Не виждам къде остана уважението към жените? Предаността към приятелите? Къде останаха човеколюбието и честта ? Нима са вече никому ненужни ?

Абсолютно никoй не помисля, как би се почувствал той ако му причинят на него това което той причинява на невинни хора.. Никoй не се поставя на мястото на слабият човек за да разбере какво е чувството да си мачкан и беззащитен.

Лично аз познавам няколко човека, (тийнове) които живеят главно за да дразнят всичко живо и да създават само мизерии. Поведението им е на тотални зверове и са способни да те изкарат извън равновесие. Сякаш те не са хора, а чудовища.

Толкова ли е трудно просто да живеем нормално? Без бой, без тези извращения, без кавги и насилие. Просто да бъдем хора. ДА живеем като хора! Толкова ли е трудно? Защо масово всеки предпочита да е лош и да върви по кривите пътеки, вместо да си върви напред и да е човек ?


Най - голямата трагедия идва от това, че когато тълпата разбере, че си различен (т.е. нормален), когато видят, че не си гадняр, използвач и т.н. Тогава те вземат под подбив, и вместо да ти се възхищават задето си добър, те правят точно обратното.

Мачкат те и злоупотребяват. Да си човек в днешно време е страшно трудно. И няма как да оцелееш сред тази глутница изродени зверове, наречени ужким "хора".

Щом настане вечер, единственото което виждам са разни тълпи от хулигани, крадци, и какви ли още не, типове. Толкова банално...

Въпреки всичко обаче аз винаги съм бил силен и не допуснах да се деградирам! Останах това което съм - просто ЧОВЕК ! Не искам да съм като тях.. Искам просто да съм строг, но справедлив.

Може би ако бях един властен човек, щях да направя всичко възможно да вкарам по затворите всички тези лоши хора. Щях да въздам правдивост и спокоен живот за всички свестни хора. Знам че да мразиш злото, е полезно и логично...

Да си справедлив не е лошо. Лошо е когато си зъл и третираш невинни... Аз искам просто светът да бъде друг. Да спре всичкото това безправие. Да спре човешкото страдание. Да има правота!

Казвам всичко това защото на моменти ме обзема панически страх, когато виждам в какъв свят живеем. Когато виждам и чувам колко невинни момичета стават всекидневно жертви на насилие... точно от такива зли вандали и хулигани. Сякаш душата ми се бунтува срещу всичкото това безправие, което цари.

Бог да пази всички добри момичета, и изобщо всички истински хора. Нека бог ги пази от такива нечовеци!
В днешно време е трудно да вярваш на когото и да било, и опасността дебне навсякъде.

Трябва да си постоянно нащрек и да си подбираш хората. Да се оттегляш когато усетиш, че попаднал си сред лоши същества. Самооцеляване, или по точно казано - масова борба за оцеляване, това е днес реалността!

Аз зная че всеки изрод, си получава заслуженото рано или късно. В това няма никакъв спор. Но докато си получат заслуженото, тези нечовеци доста животи и съдби сриват, доста нищета създават.. това е и моята болка.

Зная също, че точно тези които се правят на много мощни и безстрашни, те са всъщност най - големите страхливци, и чрез голото си его се стараят да прикрият страховете си.

Те са двуличници и рано или късно попадат на майстора си, които им разказва играта и ги сваля на земята. Така и трябва да бъде.

След всичко което изписах... възникна в моето съзнание един въпрос.. Всички тези лоши хора не са ли расли в семейства?

Къде са били родителите им, и не са ли ги учили кое е правилно и кое грешно? Защо са допуснали родителите им толкова много грешки в тяхното възпитание ?! И редно ли е заради техните грешки да страдат невинни хора ?

Има доста родители които когато са били деца, са били същите такива злодеи. Един ден когато създадат свои деца, те им дават точно лошия пример.. глезят ги и в същото време ги правят същите като тях. Подобни хора не могат да бъдат родители.

Има и такива които застават зад гърба на сина си насилник и убиец, и плащат подкупи пред правосъдието за да го отърват от затвора.

Подобни хора изобщо не се замислят че този техен син насилник ще убие и други невинни хора, че може и самите тях да нарани.. Не помислят че по този начин като го защитават те не му правят услуга а го подстрекават в неговите безчинства.

Другата грешка е тази в съдебната ни система... За милиони няма закони. Всичко се подкупва. Не напразно се казва че в другите страни държавата си има мафия, а при нас мафията си има държава. Големите престъпници, (сутеньори, мутри и т.н.) са на свобода...

Законът си затваря очите. Обаче някой си беден човечец дето се е принудил да открадне една кокошка, за да нахрани децата си и жена си, него го тикват моментално зад решетките, щото няма пари за подкуп... Ето къде е цялата несправедливост.

Затворите са пълни, но само с дребни риби... Големите босове са сред нас.

Познавам човек, който уби невинно 16 годишно момиче шофирайки пиян, напълно нередовна кола с бясна скорост. Блъскат се след което той оцелява, но момичето което е било с него остава на място.

ТРАГЕДИЯ. По всички точки на закона този убиец трябваше да е зад решетките най - малко 30 години. Карал е пиян, нередовна кола без книжка, и убива невинно момиче.

Предостатъчно факти за да бъде осъден! Но какво се случи в крайна сметка ? Не му направиха нищо, защото е от богато семейство и чрез много пари, успяха да го отърват от 'правосудието'.....

И този господин-убиец в момента си живее спокойно на свобода без дори да изпитва някакви угризения от това което е извършил.. Живее си живота, а невинното момиче гние в тъмната земя.

Нелеп случай оставен просто така, без подобаващо наказание... Къде е справедливостта питам за кой ли път, но отговор няма.

Все повече се убеждавам че този свят се контролира от група сатанични същества които имат за цел да направят от човека безчуствена машина за убийства и разврат.

Целта е тотално да деморализират и разградят обществото, и хората да бъдат превърнати в шпиони и космополити, с абсолютно първични инстинкти и чувства...

Думите са малко за да се опише това на което днес, всички ние нормалните хора ставаме свидетели.
Живеем в един извратен капиталистически античовешки свят, в които човешкият живот няма никаква стойност.

Свят, в който парите определят всичко... Свят на алчността, на болките и на човешките ридания.
Обществото ни е заприличало на някаква пирамида, в която най - лошите същества управляват схемата и правят каквото си поискат, без да има кой да им потърси отговорност за действията.. И това е най страшното.

Човешките трагедии за Българският народ, започват още от страшните години на мракобесното турско иго. Тогава когато едва не беше заличена българската народност. Страшните години когато България преживя най кървавите периоди в човешката история.

И това което виждаме днес, тази масова турцизация, тези секти и атентати които се създават, тези джамии... всичко това се подкрепя от нашите политици - мародери, които просто не хаят и не се интересуват от съдбата на народа си.

Нашите управляващи, и нашата 'полиция', допуснаха позорния факт и направиха така че, онези които клаха и драха народа ни днес да имат повече права от самите нас в собствената ни родина... Допуснаха толкова много гаври с българският народ.

Затова и всеки, който дойде тук в България, независимо от каква националност е, и моментално му се дават супер големи права.. Дискриминират нас - родните граждани, за сметка на чужденците.

Не напразно всеки чужденец малко или много си прави гавра с нас българите... Това е защото те виждат и знаят, че им се позволява.

А народът спи ли, спи... За капак на всичко търпи да го мачкат какви ли не, по нисшестоящи от него злодеи..
Поглеждайки в световната история, виждаме ясно какви зверства е имало, колко много невинни жертви са умирали, в следствие на някакъв атентат.

Светът определено върви към едно вавилонско-сатанинско стълкновение.

От ясно по ясно е, че не ни чака нищо добро.. Доброто може да дойде единствено, ако някой стане на крака и го извоюва.

А дотогава как ще живеем ние младите? Как ще оцеляваме, как ще се запазваме? И ако изобщо стигнем до свещенният момент да имаме деца, как ще ги опазим тях от цялата тази глутница ?

И как този народ да живее ,сред всичкото това огромно зло ? Какво развитие за българският народ може да има при тази финансова криза, която днес витае ли витае, сякаш иска и последните силици на българина да източи...

Има още много да се пише по тази тема. Просто темата е обширна и подлежи на голям диалог. С болка обаче осъзнавам че няма смисъл...

Ако можех да променя тази сурова реалност с писане, щях денонощно да пиша. За жалост обаче съзнавам че истината е съвсем друга.

Дори Апостолът на Свободата - Васил Иванов Кунчев (ЛЕВСКИ) е казал: Дела трябват, не думи !

Иска се действие, за да има прогрес. Кой да го направи това действие се питам? Малко сме тези нормалните изстрадали хорица като мен, твърде малко сме и сме безсилни да се борим с това огромно море от безправие.

С болка на сърцето завършвам тази тема. И благодаря на онези, които отделиха внимание и прочетоха изповедта ми. Благодаря сърдечно и на онези, които ще се свържат с мен, за да дискутираме. Чао.

С Уважение !

От едно младо 23 годишно момче, имащо доблестта да изкаже суровата действителност, в която живеем.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
Общо гласували: 5
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Нели50
Нели50
31.08.2012 17:36
Това е съжаление истината за България в момента.Искам на всички които си мислят,че ако човек реши да се махне от страната не решава проблемите си.Аз постъпих така преди 10 години и досега се чувствам сама в един чужд свят.Непрекъснато чета за България и ми е мъчно за народа,че страда така.От друга страна се питам защо никой не се опитва да промени нещата най–вече младото поколение,а всички са се оставили на течението,което ги води до блатото.Само ако народа е единен и излезе на улицата да каже СТОП ще промени положението.Обаче всеки се е свил в черупката си и мрънка.Надявам се че днешните млади ще се борят за тази промяна а не да напускат страната.Това не е решението.Повярвайте ми един ден съжалява човек за това.
0
0
емилия илиева
Споделям напълно написаното---това е реалността, в която живеем.Безброй пъти съм си задавала въпроса :След като Бог е сътворил човека по свой образ и подобие, защо сме толкова зли,фалшиви,покварени,безчестни?Знам, че Библията е била многократно преработвана, цензурирана и написана така, че да защитава определени църковни доктрини.Църквата като институция има много грехове и за мен не е ориентир.Много основни доктрини са неясни и неправдоподобни.Наскоро прочетох една книга,написана като трилър,но засягаща същата тема---Тайното познание.Изводите,които се налагат са направо съкрушаващи.Не съм съгласна с широко известните клишета,че всеки трябва да промени себе си и така живота ще се подобри!Покварените нямат съзнание и никога няма да се променят! А само една птичка пролет не прави!Съвета на МОРЕНА ми звучи като:станете като другите,за да се впишете в общата картина на ,,колектива",вместо да се оплаквате! Според мен не се ли намесят висши космически сили,които управляват световната история не можем да очакваме промяна.
0
0
s
s
23.08.2012 23:03
Да,това,което описваш е така.Имало е тъмни времена и преди-например средновековието,войните,ще ги има и занапред.Но нали тези мрачни години създават най-светлите умове-погледни себе си:)Сърцето трябва да се разбие хиляди пъти,за да се отвори.Не тъгувай,а помни откъде си тръгнал,къде отиваш и пред кого ще се отчиташ за действията и мислите си.И това ще мине,човек трябва да бъде на този свят,но да не е част от него.Ти не си отговорен за другите.Носиш отговорност единствено за себе си.Затова не се отказвай да бъдеш истински човек.
0
0
Нора Константинова
Здравей!
Адмирации за това , което си написал! аз съм на 43 и съм живяла и в онова време и в сегашното . Преди години избрах да остана в България и да родя и отгледам децата си тук , а днес ужасно съжалявам ... Правя всичко възможно да възпитам децата си така както ме възпитаваха моите родители , макар и някой да мислят разбиранията ми за остарели . Мисля , че успях ... днес много хора ми казват , че имам много добри деца . Надявам се , че сте много добрите деца и когато дойде времето нещата да зависят от вас ще промените нещата ! Моето поколение за съжаление не успя . Бореше се с противоречиви чувства - радостта от новото време и тъгата по отминалото . Моето семейство никога не е имало много пари , но винаги сме имали достатъчно за да живеем нормално , но днес сме на прага на мизерията . Работя на две места за да мога да издържам децата си , все още в тийн възрастта . Не искам много , искам само спокойствие за утрешния ден !
А преди много години Алеко Константинов е написал ... Пази боже сляпо да прогледа ! Това се случи с моето поколение ...Нямаше , а после изведнъж откри възможността да има и започна да граби с пълни шепи ! Остана онази тъпа сентенция от едно време ...Учи мама да не работиш , преобразена днес ..кради мама щом можеш и не работи ! А най-лошото е че голяма част от хората така възпитаха и децата си .
А ако се върнем 100 години назад с изненада ще установим , че ние никога не сме имали управници .Всеки народ заслужава тези които го управляват и за това има сериозни исторически предпоставки . Само помисли кой ни е управлявал след турското робство , каква аристокрация е имало и изобщо откъде се е пръкнала тя след като 500 години са ни асимилирали . Историята се е повторила след 44 година , на власт са дошли хора които хал хабер са си нямали от управление ... И пак ... след 10 ноември отново ни управляваха хора които тепърва се учеха на това . Е как искаш тогава да имаме управници . Ще минат години и поколения докато се отсее новата аристокрация и се възпитат новите управници ... може би дори вашето поколение няма да успее . Та така мисля аз ... не че съм специалист , но това е моя кратък исторически анонс на събитията.
0
0
Андина
Андина
23.08.2012 15:00
Здравей, аз също съм на 23 години.
От много време насам, съм напълно отчаяна от тоталната деградация, която за съжаление не е на лице само в България.
Цялото човечество се е превърнало в една покварена развалина - убийства, насилие, корупция, конспирации, алчност. Качества като лоялност, амбиция, смелост, жажда за знания и самоусъвършенстване,духовност ... се срещат рядко у хората. Единици са тези, който са способни на истинска любов и вярност, на благородство. Хората са станали безчуствени ...нямат нито време, нито желание да помагат на по-слабите от тях същества, те ги отминават ... не живеят в хармония, няма баланс ... човечеството граби с пълни шепи, без да дава нещо стойностно в замяна.......

Може би нещата щяха а са различни, ... ако хората живееха по 300 - 400 години ... за да да станат свидетели на разрухата, която е причинила тяхната безотговорност, ... техните егоистични действия.

"От време на време хората се спъват в истината, но повечето от тях се изправят и бързо продължават, сякаш нищо не се е случило."

Сър Уинстън Чърчил

0
0
Вероника
Вероника
23.08.2012 14:43
Държавата дължи милиони левове, а някакъв депутат ли, премиер ли, си купил джипка за над сто хиляди лева да се перчи пред другите! Идиоти!
0
0
Linda
Linda
23.08.2012 13:23
Здравей,
и аз съм на 23 години. Радвам се че има останали поне хора като теб които се възмущават от тази действителност...Повечето на тази възраст са със съвсем различни виждания за живота, без никакви ценности и интереси които спират до това колко пари имаш, какви коли караш, и в коя дискотека се движиш (и колко пари и там пръскаш)...Мисля че автора в случая не мрънка и не се самосъжалява, а той просто описва суровата истина и е похвално че на тези години разсъждава така :)
0
0
Morena
Morena
23.08.2012 13:12
а не * само по нашенско.
0
0