Картини убийци

Картини убийци
Про4етох една история в една книга която искам да споделя със вси4ки вас литературни критици , псевдо атейсти ,дървени философи и невръстни де4ица не поради друга при4ина просто ме кефи на 4ета идеотските ви коментари.
през 1907 година в франция и по то4но в град марсилия се про4ул един художник на живопис

картините му били толкова живи 4е хората му се удивлявали и набързо станал известен още преживе за разлика от десетките си съмишленици които придобили слава едва след смърта си.

феновете му растяли а с тях и интересът към произведенията му докато един ден известен търговец на коприна не го помолил да ми нарисува портрет.художникът 4иито име забравих се съгласил парите били добри а и от краи време искал да се опита именно в тази насока.

портретът бил завършен бил съвършен сякаш 4овекът бил жив успял да улови дори малките детаили като изпъкналите вени по 4елото на търговеца бил шедиовър и много хора се въодошивили от произведението му за жалост три дни след като картината била завършена моделът умрял тоест търговецът за по глупавите от вас пояснявам от внезапно появила се странна и загадъ4на болест.

живи хора сме слу4ват се и такива нешта и никои не обърнал по4ти никакво внимание.не минало и много време и друг желаешт за портрет се появил художникът бил малко травматизиран за това в на4алото се дърпал и не искал да го рисува но след кратки уговорки отново се съгласил.

нарисувал и него същото както и първият портрет бил перфектен мнозина му се възхищтавали но не за дълго му се радвали три дни след като бил завършен моделът които ако не се лъжа бил капитан на кораб съшто умрял худовникът бил тревожно озадъ4ен дълго време дори спрял да практикува живопис затворил се в себеси и по4ти не излизал.

минало се известо време и той отново успял да преодолее слу4илото се като пак един вид се накарал да повярва 4е това не може да е друго освен съвпадение като решил само 4е пове4е да не рисува портрети.

което оба4е било прието доста крити4но от следваштият му клиент високопоставена ли4ност богат от хаилаифа с високо положение които не веднъж го карал да бъде нарисуван художникът отказвал стигнало се до там 4е въпростният неприклонен клиент запо4нал да му се присмива 4е това са глупости 4е не съштествуват такива нешта била зората на атеизмът хората все пове4е обръштали гръб на суеверията усланяики се на науката.

минало се време и някак успял да убеди художникът които го нарисувал мисля 4е все ки от вас се досеща какво е станало след три дни.художникът бил в истерия сега не само тои знаел за злокобните съвпадения слухът за трите смъртни слу4ая след портрет бързо се разпространили

стигнало се до там 4е 4ак му излязло име на прокълнат художник неможел да истърпи упреците и стрхът които виждал в о4ите на съгражданите си и се приместил в друг град като дори си сменил името за да не бъде разпознат като отново се отдал на живописта

минали се няколко години и тои срештнал любовта на живота си красива аристократка която се прехласвала пред таланта му минало се известно време и те се згодили вси4ко било перфектно докато за свадбен подарък възлюбената му не пожелала да и нарисува портрет.

тои отказал категори4но но това както вси4ки ние мъже знаем само още пове4е би амбицирало всяка жена тя била не приклонна и искала да знае зашто не иска да я нарисува притиснат в ъгъла тои признал за миналото си което само оште пове4е отклю4ило женската и суета съшто като предният злоштастен модел тя му се присмяла и заявила 4е това е просто съвпадение

за жалост 40 години след това алберт айнщаин заявил 4е слу4аиности няма но и да го бе направил и по рано вси4ки знаем 4е жените не биха му обърнали кои знае какво внимание или поне пове4ето.

както и да е то4но така и станало младата сладурана продължила да настоява и дори го заплашила 4е ще развали годежа ако не я нарисува изпаднал в не милост художникът бил пренуден виждаики как тя си отива тои я нарисувал не отнело дори и три дни още на вторият тя умряла.

творецът изпаднал в истерия която преминала в самоубииствени мисли не след дълго направил наи-оргиналното самоубииство известно а именно сам се нарисувал и последвал вси4ки останали.

със смърта му не се сложило краи на траги4ните слу4аи подобно на диаманта 4ерната дупка всеки които притежавал негова картина независимо дали е на портрет или на живопис в много кратък срок умира наскоро беше продадена една такава на търк за не много около 60000 евро мисля с регистрирани 14 сет жертви

в окултните среди се знае 4е за да притежаваш такава картина не трябва да е на твое име а на дадена институция примерно на името на библиотека на у4илище на фирма като по този на4ин била безвредна подобно на проклятието на златните съкровища като се направи курбан и се раздаде на много хора се губи силата му.

сега за вси4ки малоумници които ще кажат 4е тая история съм я про4ел от наскоро издадената буквално подигравка книга ,,вампириада,, и 4е този художник както е записано в нея бил от русе -българия ще кажа 4е не е вярно и 4е тия хора които са я писали трябва да бъдат съдени за плагиатство но разбирасе на фона на вси4ката тая селяния която ни заобикаля у нас закони за такова нешто няма и те си ходят безнаказано.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 5
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Ками
Ками
10.02.2016 15:59
Научи се да пишеш правилно и тогава 'пояснявай за по-глупавите от нас'... Неграмотен деградат.
2
0
Valentina
Valentina
11.05.2013 18:32
И на мене ми харесва,не бих се намесила в спора,понеже несъм запозната.но е интересна историята.
Само бих искала да подчартая,че без значение дали е на името на фирма или на човек...един предмет ако има отрицателна енергия,приета енергиа от предишните си собственници-без значение картина или друг предмет-малко или много повлиява на претийателя.Т.е човека във който е :)
0
0
Динко
Динко
28.04.2015 10:10
понякога наистина съжалявам за отговорите които давам на кретените не ми прави чест аз не съм като тях отсега нататак ще съм верен на мотото убии простака с малчание и наистина съжалявам че хора които са като мен влезли да прочетат нещо по темата са длъжни да четат подобни нецензурни реплики от моя страна просто един съвет повечето хора са по скора деца в тоя саит които са влезли да се подиграват на хора като нас така че просто прескачаите коментарите тя нямат никакво значение
0
1
Кристиян
Кристиян
10.05.2013 22:03
Историята е интересна, но повече съм впечатлен от разказвача.
Е ако не беше поднесена по този начин, може би щеше да бъде семпла история от средновековието предадена по съвременен вариант, тоест нищо особено.....в този случаи разказвача е променил това и това прави произведението достойно и немога да кажа друго освен ,,Харесва ми'' !
0
0
Динко
Динко
10.05.2013 16:10
еи бек селски аиде само да не ми казваш какво да се осмелявам да правя и какво не.ако искаш да ми кажеш нешто ела и ми го кажи в о4ите сега ще говоря за маикати запушиси ушите.
послепис...
краино време е вси4ки вие груби и диви селяни да ни отървете от присъствието си както в тоя саит така и в живота затова и ви предлагам едно масово самоубииство така или ина4е никои не ви харесва,собствените ви родители не ви харесват ка4ете се на някои висок блок хванете се за ръце и задружно ско4ете в тоя саит ще си намериш достатъ4но голяма компания за което.
0
1
Ками
Ками
10.02.2016 16:07
Само един изключително ограничен човек може да говори подобни неща, слез на земята и се осъзнай, защото интелектуалното ти ниво е съизмеримо с това на диван.
2
0
Динко
Динко
10.05.2013 16:04
ти за да 4етеш истории ли си влязал или да редактираш разказите бе диви и претъпи селянино ходи си пий ракииката и си слупаи кю4ека баба меца дет кои ли не я клеца.
0
1
баба меца
баба меца
09.05.2013 22:56
Ама много си неграмотен бе човек! Що не вземеш да се скриеш някъде и да научиш граматиката! Чудя се, дали можеш поне една дума да напишеш правилно. Сигурно и осми клас не си изкарал. Абе, най-добре се гръмни наистина! И повече да не си посмял да досаждаш на хората с тъпите си истории. Направо се зачудихме да смеем ли или да плачем. Хайде чао и дим да те няма!
1
0
Динко
Динко
09.05.2013 20:24
гръмнисе бе селянинооооооо
0
1
Ками
Ками
10.02.2016 16:03
А после казваш на хората, че са груби... Жал ми е за хора като теб, защото си остават инати и ограничени до края на дните си.
2
0
mimi
mimi
09.05.2013 19:23
Неграмотнооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
0