Sanovnik.bg»Бъдете себе си

Бъдете себе си

Бъдете себе си
Здравейте! Днес се регистрирах тук и ми се иска да пиша истории за истинския живот, за проблемите в него и за това какви трябва да бъдем. Не съм много голяма, но имам достатъчно опит, за да напиша няколко реда. Надявам се да ви хареса и да помогна на някого!!!!!

Много от хората се страхуват да правят нещата, които обичат или да бъдат себе си заради чуждото мнение. Не ги обвинявам, аз също съм имала такива периоди. Обаче не трябва да се срамувате от себе си.

Правете това, което наистина ви харесва. Това ще повдигне самочувствието ви. Не се страхувайте от чуждото мнение - доста хора ще се опитат да ви спънат, но работата е там да не се поддавате и да не изневерявате на себе си!

Не спирайте да следвате мечтите си! Те са това, което всяка нощ сънувате и това, към което ви тегли сърцето. Осъществете ги! Няма невъзможни неща! Когато желаете нещо с цялото си същество, никой няма да може да ви попречи да успеете.

Когато правите нещо, давайте 100% от себе си. Понякога истинските неща не се виждат, а се усещат. Нека това, което правите всеки ден да е визитка за личността ви, нека то да идва от сърцето ви!

По детските канали винаги има магьосници. Ние, хората сме магьосници, с действията и мечтите си. Магията е там, където сте и вие, в това, в което влагате всичко от себе си.

Имайте свое мнение и го защитавайте! Не съсипвайте живота си. Много тийнейджъри започват да пушат и пият само защото така правят другите, защото е модерно или за да не бъдат аутсайдери. Но помислете, какво са 4-5 год., в сравнение с целия ви живот?

За какво да ставате еднакви с другите, откроете се, бъдете това, което винаги сте искали да сте!Рискувайте! Преборете се със страховете си! Защо да правите нещо, което всички други правят? Какво печелите от това? Аз самата бях различната, когато бях в училищна възраст.

Много хора от класа ми не ме харесваха, защото не им играех по свирката и не се сливах с тълпата. Не ми беше лесно, но не се предадох и бях себе си през цялото време.

Напоследък виждам много ученици, излизащи от училище, които изглеждат ужасно, пушат,пият, съсипват си бъдещето. И за какво ? Заради общото мнение. Чудо голямо!

Не знам за всички вас, но аз преди години предпочетох всички да ме отхвърлят, но да не се променям и да не ставам тяхно копие. И сега животът ми е супер. Аз казвам ДА на индивидуализма!!!!

Оставям на вас да решите какви да бъдете и дали да изживеете мечтите си!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Меги
Меги
22.05.2012 18:54
Наистина много хубаво разсъждаваш :). Подкрепям това което казваш! Напомняш ми на мен.В момента съм ученичка и съм в същото положение,в което си била и ти,но на мен не ми пука защото от опит знам,че няма истински приятели(може и да има,но са рядкост). За мен моята най-добра приятелка е майка ми и се гордея с нея !!! Само и единствено на нея мога да се доверя :). Това,че другите пушат и пият не значи,че и аз ще го направя.Аз се гордея с това,което съм и че съм по - различна от останалите.Повечето хора казват следното: Пий,пуши,забавлявай се един път се живее какво ти пука? Всъщност ми пука,защото съм убедена,че не живеем само веднъж и знам,че всеки един човек има мисия в този живот,която трябва да изпълни.И да изживее мечтите си,да не се предава,както казваш ти,защото може да е много близо до целта и ако се откаже никога няма да успее да постигне това, за което винаги е мечтал! :) Но основната ни цел в този живот,както казва майка ми е да раздаваме любов и да се развием духовно.:)
0
0
Morena
Morena
21.05.2012 15:13
Подкрепям те на 100%, Много правилно разсъждаваш. Множе би тази неудовлетвореност от живота кара хората да мразят, завиждат на другите, крадат, да се самоубиват и отнемат чужд живот. Ако всеки следваше своя път може би светът щеше да бъде по-добро място за живеене.
0
0
ivan
ivan
21.05.2012 02:37
:)за пушенето и пиенето до някаде да права сте ! но останалото аз не сам съгласен .. хубаво е да човек да е това което е .. но малко и трябва да си знае границите.. вие още нямате никакъв опит дори и да сте споменали че имате такъв съжелявам че съм искрен.. има много да видите още ;)аз никога не бих казал какво станах бих казал какво ли ще стана? ....
0
0