Мразя себе си!

Мразя себе си!
Здравейте,
аз съм момиче на 15 години и както подсказва заглавието аз мразя себе си. Гледам се в огледалото и си мисля защо сега съм тук и защо съм жива. Чудя се дали живота на другите ще е по-добър без мен. Нощем щом докато лежа в леглото си и си мисля за миналите ми грешки, който хората срещо мен сигорно дори не помнят.

Много често ми се плаче и малко неща ме правят щастлива. Малко преди Коледата на 2016 майка ми катастрофира. Тогава учех в друг град и се наложи да сменая училището и да изоставя най-добрите си приятели за да се преместя. Все още си мисля, че аз съм виновникът за тази катастрофа. Сутрин мразя да ставам.

Предпочитам да си седя в света на сънищата ми защото щом се събудя се налага да слагам, така наречената "маска на щастието". Опитах да споделя с родителите си, но те ми казаха да не прейгравам и да вляза в реалния свят. Ако някой има някакъв съвет моля да сподели, защото вече не знам какво да правя.
Благодаря предварително!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
21.11.2018 08:52
На твоята възраст много хора се чувстват така.В живота има много превратности но ти предстоят и много хубави неща .От тук започва най хубавото.
2
0
Пламена M.
Пламена M.
14.02.2018 16:59
Не може да се обвиняваш за катастрофата - ти нямаш никаква вина. Знам че е трудно на новото място, където нямаш приятели и колкото и да не ти се вярва - много от децата на твоята възраст са в същото положение. Но всичко минава. За жалост може би ще трябва да изчакаш до завършването, когато животът отново ще те завърти и ще ти предложи много нови възможности, приятелства и най-вече - шанс за щастие.
7
3
DoubleDream
DoubleDream
13.02.2018 23:25
Не мога да ти кажа как да се почувстваш спокойна - ако го знаех, щях да го кажа първо на себе си. Ако търсиш някого, с когото няма нужда да слагаш "маска на щастието", мога да предложа услугите си. Колкото и нещастна, съсипана, изтерзана да бъдеш, бих те изслушал без да очаквам да си щастлива като клоун на детско празненство. Ти и всеки с подобна житейска драма има нужда от това - не да крие проблема, а да се изправи пред него и да види какво се случва и колко е сериозно. Та това мога да ти предложа - за съжаление нямам чудодеен метод за решаване на проблеми, но поне мога да ти предложа слушател, който ще е на разположение при нужда. Ако ти помогне, добре! Ако ли не, дано намериш нещото или човека, което/който да ти помогне. Млада си и ми се иска да намериш душевния си мир. Тъжно е, че си го изгубила още сега.
5
2
Джун
Джун
10.02.2018 23:08
Много съжалявам за грешката в заглавието. Копчетата са едно до друго и случайно съм натиснала "е" вместо "и".
4
3