Как умрях

Как умрях
Преди година и половина кандидатствах в университет в чужбина. 2 дена преди изпита пристигнах в съответният град и се бях настанила в хотел докато мине изпита и след това смятах да остана за постоянно, независимо какъв щеше да бъде резултата.

Още на първата вечер сънувах може би най-ужасният ми кошмар до сега, а аз определено не съм от хората, които сънува зелени поля с птички и пеперудки, т.е все кошмари сънувам.

Съня ми започна така, не си виждах цялото тяло, виждах си само посинелите крака върху една от онези метални маси в моргата, на които те слагат като умреш. Много слаба светлина имаше, а аз се гледах отстрани, чувах как майка ми се късаше от плач и крещеше над тялото ми "аз ти казах да не ходиш, ама ти не чуваше и не чуваше, ето видя ли сега какво стана, за какво отиде!", а аз викам отстрани, че нищо ми няма, че съм жива и че съм добре, но тя не ме чуваше.

После в съня ми виждам как сме на гробищата и са ми изровили вече дупката, ковчега ми беше затворен и само чувах как майка ми продължава да плаче.

Спуснаха ме в гроба и аз виждам как майка ми скача в гроба и с ноти се опитва да извади пироните от капака на ковчега и повтаряше неща, които правехме заедно, "хайде мамче, къде си легнала, ставай, че днеска е събота ще ходим на кафе, хайде ставай майче ставай, че съм ти сготвила, ставай, че ще закъснееш за работа. Къде си легнала тук, нали ти казах да не ходиш, защо не чуваше!"

Някой се протегна и изкара майка ми от гроба и аз в този момент се събудих със страшно напрежение в главата, по гърба ми все едно някой беше изсипал вряла вода, цялата се бях изпотила. Не можех да спра да мисля за това и всеки път като си спомня се разплаквам.

Вече знам защо хората са казали, че не е хубаво родителите да погребват децата си, и са прави, аз само го сънувах и не бях на себе си, представям си хората, на които им се е случило какво им е било.

Аз си мисля, че съня ми е значел, колко много липсвам на майка ми (едно дете съм), и колко и е мъчно и трудно без мен, когато ме няма до нея. Може би майченските ѝ чувства са били до такава степен силни, че са достигнали до моето съзнание.

Ако някой вижда/тълкува по-друг начин съня ми нека да напише мнението си в коментарите.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Morena
Morena
23.01.2012 10:16
Смъртта насън обикновено означава промяна, преход, край на един етап от живота ви и началото на друг.
0
0