Не на насилието

Не на насилието
Снимка: sanovnik.bg
Здравейте драги читатели.

21 век - векът на беззаконието и престъпността. Все повече нараства броят на изнасилвачите, педофилите, и като цяло , на лошите хора, способни на ужасни зверства и престъпления. Насилието зачести масово, дори и между младежите. Голям е процентът на жените, които са пребивани и сексуално малтретирани, от своите партньори.

Тези жени живеят под непрекъснат стрес и напрежение, някои от тях намират помощ и подкрепа и успяват да се спасят от своите насилници и тероризатори, а други просто си нямат никого, и търпят насилието и терора, от страх, и защото просто нямат друг избор. Други го правят в името на децата си и не искат да разкъсват семействата си.

Именно това е темата която искам да отворя днес. И се обръщам към всички дами, жертви на насилие, обръщам се и към останалите, с цел просто да им дам кураж и надежда. Да им кажа че изход винаги има, просто те трябва да бъдат решителни, и никога да не търпят насилието.

Да не допускат никой да употребява сексуален, психически и физически тормоз над тях! Тъй като съм си съвсем нормален хетеро-сексуален мъж, и смея да твърдя че обожавам жените, и точно това е главния замисъл, за да напиша тази статия.

Нека бъдем по добри, и да спрем безумното насилие над дамите. Към жената трябва да се подхожда с любов, внимание и уважение, а не с насилие и гняв. Боят не променя нищо, най-често той отчуждава човека до нас, предизвиква в жертвата ярост и жажда за възмездие. Насилието е най-грозното и безсмислено нещо което може да съществува на земята!

Един истински уважаващ себе си мъж, никога не би наранил жена, още по малко, собствената си половинка. Защото истинския мъж има разсъдък, има ценност и възпитание. Той знае че колкото и да е силен и велик, него все пак жена го е раждала, и осъзнава че дължи почит и уважение на дамите!

Имаше един случай, който бях чел в един вестник преди около няколко месеца. Пишеше се за някаква млада жена, която е живеела на семейни начала с някакъв господин. Били са нещо като сгодени, дори са имали дете. Но в продължение на години наред, въпросният изрод /наричам го по този начин защото няма как да го нарека човек/, е употребявал жестоко насилие над тази жена. Биел я е до посиняване, до припадък.

Държал се е по всячески уродлив начин с нея, дори пред детето им. Посягал е и на него. Това е било в продължение на години време. Детето им е било около 3-4 годишно, когато става свидетел как баща му пребива майка му, и се е разпищяло, при което той удря и него и за малко не го убива.

В последствие тази жена намира изход, тя се е борила, свързва се с някакви агенции, споделя какво е положението и, и те и дават подслон и подкрепа. Тя взема и детето си с нея и намира сили, да осъди този негодник, и да заживее наистина като нормален човек, далеч от насилника си.

Когато четох за този случай бях потресен. И главата ми не можеше да го побере как е възможно човешко същество да е способно на такива издевателства, и то над собствената си съпруга. В същото време се възхитих на тази жена, за нейната сила , и решителност, с които тя се е борила до край и се е спасила от този урод.
И този случай далеч не е единственият за който съм чел, слушал и прочее. Случаите на ужасяващо и съдистично насилие, в България са много.

А и изобщо в светът е така, с тази разлика че в другите държави има по здрави закони, следователно престъпността е значително по малка може би, докато тук при нас, насилието расте с всеки изминал ден, и стотици , хиляди, жени и деца всеки божи ден са подлагани на ужасен терор, побой, блудства и всякакви подобни жестокости.

За това, към дамите мога да се обърна по този начин:
Когато си избирате половинки, бъдете много бдителни и внимателни, не се доверявайте на думи, а на дела, защото те са най-красноречиви и показателни. Ако усетите че човекът до вас, е способен да ви навреди по какъвто и да било начин, зарежете го, спасете се.

Светът е пълен с мъже, все ще намерите такъв, който да ви оцени, но не си губете времето и младите години, с някакви изроди, които не ви ценят и ви тероризират! Просто е безсмислено. Вие все пак сте човешки същества и заслужавате човешко отношение , а не насилие и терор!

А към господата , мога да се обърна по следния начин:
Обичайте жените, така както обичате своите майки, които са ви носили в утробата си. Когато видите случай на насилие над невинно момиче, отидете и го защитете, скочете срещу насилника, и му покажете какво е болка. Да почувства той, какво е усещането да бъде бит и мачкан. Бъдете рамото и опората на дамите, дефакто за това сме по силния пол за да ги пазим от злото, и да им даваме сигурност!

По същият начин стои и въпросът с децата. Едно дете не е редно от малко да става свидетел на насилие, защото това уврежда неговата психика. Не е редно и да бъде бито и третирано защото това ще го озлоби и един ден тази злоба то ще я излива на невинни хора. При всички случаи насилието поражда насилие. Това е крайният извод!

И когато има подобни случаи, според мен насилниците и съдистите, заслужават да бъде постъпвано с тях по два пъти по брутален начин, така както те постъпват с невинните си жертви, за да се разбере че не е хубаво да се прави това което те си позволяват да правят!

Слушал съм какви ли не изказвания от сорта "заколи я тая", "разпори го този" и всякакви такива уродливи изрази. Слушал съм подобни изрази и измежду хората които познавам, и съм си направил изводите, че подобни хора, щом изричат, щом дори мислят подобни неща, значи те са способни и да ги извършат. Те са потенциални престъпници които трябва да бъдат спряни още в зародиш! От тях не могат да станат нито родители, нито съпрузи, те не могат изобщо да бъдат хора!

Дами, пазете се и бъдете внимателни, особено при мнимите и нови запознанства. Пазете се от интриги, от лошо отношение, презирайте насилието и стойте надалеч от хората които се опитват да ви го причиняват! Искренно ви пожелавам: БОГ ДА ВИ ЗАКРИЛЯ!

НЕ НА НАСИЛИЕТО!!!!!

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
vqrna na isus
vqrna na isus
19.01.2012 01:14
ти проповедник и си? напомняш и на някго
0
0
Ли
Ли
04.01.2012 21:27
точно така! Ние жените не сме неща, не заслужаваме такова поведение... не мисля че сме пречка на някой, но и да сме може и по друг начин да се развият нещата... а за онези гадни същества педофилите и изнасилвачите не заслужават никаква милост!От кога когато видиш някой който ти харесва изнасилваш го до (по някога) смърт?Любов се прави само когато 2-ма човека се обичат а не за загуба на време...
0
0
Алекс
Алекс
04.01.2012 19:14
Абсолютно съм съгласна.Жените не трябва да са малтретирани, а ценени и уважавани.И аз казвам : НЕ НА НАСИЛИЕТО!!!!!
0
0