Sanovnik.bg»Споделени Истории»Мистика»История от край време

История от край време

История от край време
Историята ми я беше разказала майка ми преди доста време. В нея ми разказа как дядо и бил на полето в един много горещ ден и решил да си почине под едно дърво. Внезапно заспал, като се събудил забелязал, че вече е паднала нощта, а него го чака дълъг път до селото. .
Качил се в каруцата, управлявана от два коня и потеглил за селото. По едно време усетил студен полъх във врата си и се обърнал, а там на онова дълго желязо което стърчи зад каруцата ( не знам как се нарича ) стои някакъв мъглив образ втренчил поглед в него. Дядото започнал да бие по конете с камшик, а всеки път като се обръщал образа влязал в каруцата и седнал на една от пейчиците отстрани и се приближавал. Този дух изцеждал силите на конете и от устите им почнала да тече пяна. Когато пристига пред селото и още с първите петли духа изчезнал и конете си възвърнали силите. В този момент пра дядо ми ( дядото на майка ми ) осъзнал, че е бил посетен от демон.
Не знам до колко е истина, но все пак по онова време са ставали какви ли не неща.
Още доста истории има да ви разказвам все от старото време.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Orm
Orm
28.06.2016 23:16
А къде е бил мармотът, дето завива шоколада?
1
2
maria
maria
13.04.2016 20:55
Много ми харесва да слушам за такива истории много жалко,че не те познавам!
6
0
Нинджа
Нинджа
09.04.2016 20:36
Наркомани
2
10
Пламена M.
Пламена M.
05.04.2016 17:35
В моето село имаше история, че един овчар така пак заспал и на зазоряване тръгнал към селото с овцете. Човекът си ходел бавно, когато го застигнала сватба. Шумотевица, хора, викове, смях, танци и кънтящ тъпан. Тълпата го обградила, почнал да се весели и той. Когато се обърнал да види до къде стига шествието, изведнъж всички се изпарили, сякаш нищо не е било.
14
1