Sanovnik.bg»Споделени Истории»Мистика»Възможно ли е духът ѝ да ме пази

Възможно ли е духът ѝ да ме пази

Възможно ли е духът ѝ да ме пази
Възможно ли е духът на починалата ми братовчедка (която почина от рак на 11, а аз бях 12 и бяхме като сестри ) да ме пази.

Защото няколко пъти ми се е случвало да усетя някакво присъствие преди да стане нещо. веднъж щях да се спъна в един кабел (на разклонителя) . не че щях да падна или нещо такова но можеше да съборя рутери и разни други неща включени в него и сякаш някой повдигна леко крака ми, за да го прескоча. .

стълбите ни са доста стръмни и не веднъж съм падала по тях, поредния път когато се подхлъзнах и се търкулнах надолу, точно на завоя я видях (или ми се привидя) тя и ми подаваше ръка хванах я, а в същност се хванах за перилата на стълбището и не паднах до долу.

имало е и други истории. сънувала съм я и така на татък, но малко ме е страх от такива неща. . възможно ли е и как да преодолея страха си от нея. . и като цяло от всичко свързано с духове и погребения (леенето на куршум не помага)
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
GeorgiRGeorgiev
GeorgiRGeorgiev
11.01.2015 14:31
Авторке, прочетох по-долу какво си писала. Че се сърдиш на БОГ, защото си МУ си се молела на НЕГО, но братовчедка ти е починала. Моите съболезнования, била си толкова малка, а си преживяла нещо така тежко и тъжно ;(.

Авторке, това, което е станало не означава, че БОГ не те закриля и че не те обича повече от всеки друг и от всичко друго!!!

Понякога БОГ допуска неща в живота ни, които ни изглеждат лоши, които са ни тежки, неща, които си мислим, че са зло, но всъщност БОГ ги допуска да станат за наше добро.

Ти не знаеш какво е станало с братовчедка ти, нито знаеш какво ще стане, нали? Живота не свършва до земната смърт. Бих искал да ти цитирам няколко стиха от Библията, може би в тях се крие отговора, не знам. Виж какво каза ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС на СВОИТЕ ученици, когато бяха довели деца при НЕГО и когато учениците смъмриха децата, виж какво каза нашият ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС:

Марк 10
13 Тогава доведоха при Него дечица, за да се докосне до тях; а учениците ги смъмриха,
14 Но Исус като видя това, възнегодува и рече им: Оставете дечицата да дойдат при Мене; не ги възпирайте, защото на такива е Божието царство.
15 Истина ви казвам: Който не приеме Божието царство като детенце, той никак няма да влезе в него.
16 Прегърна ги и ги благослови като положи ръцете Си на тях.

Съветвам те да не прибързваш с изводите и да съдиш кое как е правилно и кое защо е станало, защото никой не те обича толкова колкото БОГ и никой не ти мисли доброто, така както БОГ! Никой!

БОГ даде СВОЯТ ЕДИНОРОДЕН СИН за нас. ИИСУС ХРИСТОС беше подиграван, удряли са ГО по лицето, подигравали са МУ се, били са ГО и са ГО разпънали на кръста, забили са му пирони в ръцете и краката. ИИСУС ХРИСТОС понесе греха на целия свят, греховете на всички ни на СЕБЕ СИ, ТОЙ ги понесе. ТОЙ понесе наказанието, което ние трябваше да понесем. Никой никога не е изпитвал болка каквато е изпитвал БОЖИЯТ СИН, чрез КОГОТО БОГ е създал Земята, Вселената и всичко живо и не живо. И чрез вярва само в ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС се спасяваме. Ако се покаем и повярваме в НЕГО и приемем спасението МУ, прощението за всичките ни грехове, чрез вяра в нашият МИЛОСТИВ ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС.

НЕГОВАТА милост трае довека. И НЕГОВАТА любов, никой човешки ум никога не би могъл да опише и схване в пълнота колко е голяма.
2
18
GeorgiRGeorgievv
GeorgiRGeorgievv
13.01.2015 19:00
Ако някой път имаш нужда и мислиш, че с нещо мога да ти помогна, това е скайпът ми: георгиргеоргиев
В коментарите не е позволено да се пише с английски букви. Това по-горе е скайпът ми, обаче всичките букви са на английски, не на българско. Слято - георги р георгиев (с английски букви).

БОГ да благослови теб и близките ти. Амин.
1
10
GeorgiRGeorgievv
GeorgiRGeorgievv
13.01.2015 12:43
Благодаря ти.
Ако се довериш на БОГ и ГО следваш и си МУ верна, ТОЙ ще ти помогне, да! И никога няма да те остави ако си МУ вярна!
Молете се на БОГ всякога и четете Библията, като те съветвам да започнеш от Новият Завет да четеш и след това Старият Завет. Да видиш в Новият Завет какво направи нашият ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС за нас и какво вършеше и на какво ни учи.
Никой не те обича толкова много колкото БОГ те обича. Довери МУ се и чети Библията. Сравнявай всяко нещо, което ти казва човек, с написаното в Библията. Ако казаното е според Библията е истина, но ако не - е лъжа.
Моли се на БОГ и МУ се довери, ТОЙ ще те води по пътят по който ТОЙ иска да върви и няма да те остави. ТОЙ е нашата единствена надежда и подкрепа. ТОЙ ни е дал живота, ТОЙ ни е дал всичко.

Слава на БОГ отвека и довека. Благословен е БОГ отвека и довека. Амин.

Поради милостта на БОГ, повярвах в НЕГО около една година след, като треньора почина. Тогава бях в най-трудният период в живота ми. Бях преживял много неща и бяха станали изведнъж. Бях в клопката на сатана, и затъвах все по-надолу в дупката, в ямата, която ме водеше към отделяне от БОГ и вечно осъждение. И макар, че не бях обърнал внимание на БОГ през целият си живот, БОГ не ме остави ;( ;( ;( ... Подаде ми ръка и ме измъкна от дупката и ми даде да се покая за греховете си и да приема спасението на НЕГОВИЯТ СИН, КОЙТО е нашият ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС, КОЙТО даде ЖИВОТА СИ за нас, умирайки на кръста, като понесе всичките ни грехове на СЕБЕ СИ. На третият ден БОГ ОТЕЦ ГО възкреси и сега, който се покае и повярва в ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС, БОГ му прощава всичките грехове и човекът става БОЖИЕ чадо. БОГ взима човека от царството на тъмнината и го слага в СВОЕТО ВЕЛИКОЛЕПНО и ПРЕКРАСНО ЦАРСТВО НА СВЕТЛИНАТА. Колко е Милостив нашият ГОСПОД БОГ ..... Не може да се опише с човешки думи колко много ни обича.
Тогава, когато треньора почина и бях в най-трудният период в живота ми и аз също като теб, исках да се видя с треньора отново, защото той направи много за мен, а аз не го оцених и се държат безумно лошо с него ... Интересувах се какво става след смъртта, дали има живот след смъртта, защото исках да се видим отново и да му се извиня за това, че се държах така лошо с него. И исках да му благодаря за всичко, което направи за мен. Около една година след това БОГ показа толкова голяма милост към мен, колкото не мога да опиша с думи. Даде ми да се покая и да повярвам в СИНЪТ МУ, в нашият СПАСИТЕЛ ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС. Слава на БОГ ! БОГ ми даде сили, ТОЙ махна болката, чувството на вина, тъгата, ТОЙ махна всяка тежест от мен, като че никога нищо лошо не е станало и ми даде сили да продължа. В Библията пише, че когато станем БОЖИЙ чада, ставаме нов човек - старото премина.

БОГ да благослови теб и близките ти. БОГ да осияе с ЛИЦЕТО СИ над вас и да ви покаже милост. Амин.
3
7
Galina
Galina
13.01.2015 10:32
Съжалявам за треньора ви..моите съболезнования..а за Свидетелите на Йехова аз само съм слушала за какво говорят..те в същност обясняват библията..аз примерно повечето неща не ги разбирам а те просто я четат и говорят за това, което са прочели и ми помогнаха да разбера доста неща от там..ще се опитам да вярвам в Бог и всъщност мисля, че той ще ми помогне да повярвам в неговото съществуване..и ще се надявам някой ден да срещна Гери отново (както и останалите близки, с които се разделих), но мисля, че нейната загуба беше най-тежка за мен..макар и малка усетих, че се променям, както и в училище (оценките ми станаха ужасно слаби) както и по характер..знам, че ако те беше тук с мен сега, много от нещата които станаха и които направих нямаше да са тъка.. :)
1
0
GeorgiRGeorgievv
GeorgiRGeorgievv
12.01.2015 13:25
Извинявайте, без да искам съм допуснал грешка в едно от последните ми изречения от последният ми коментар, става въпрос затова:

"Нужно е да следваме това, което ни учи БОГ, а не това на което ни учат БОГ."

Ще поправя изречението за да стане така:

"Нужно е да следваме това, което ни учи БОГ, а не това на което ни учат хората."
0
6
GeorgiRGeorgievv
GeorgiRGeorgievv
12.01.2015 12:53
На много места съм чел и срещал да пишат, че "свидетелите на Йехова" не учат според БОЖИЕТО СЛОВО Библията, не обвинявам или съдя никого, не съм се интересувал дълбоко относно това на какво учат те, просто ти го пиша, като съвет да внимаваш. Нужно е всичко да сравняваме с Библията, тя е БОЖИЕТО СЛОВО. Нужно е да се молим на БОГ, ТОЙ да ни открива истината СИ, СЛОВОТО СИ и да познаваме волята МУ. Ако някое учение, учи на нещо, което е различно от това, което пише в БОЖИЕТО СЛОВО, в Библията, то това е лъжеучение, учението е от злото, не е от БОГ и трябва да отхвърлим подобно учение - като заблуда и лъжа. Ние християните вярваме, че цялото Писание е Боговдъхновено. Пише го в Библията. Затова е нужно всичко да сравняваме с Библията.

Да, радвам се, че сте цитирали стихове от Библията.

Спасяваме се единствено чрез вяра в ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС. Спасяваме се поради милостта на БОГ, по благодат. А не чрез нашите собствени дела. Никоя твар няма да се оправдае пред БОГ чрез дела изисквани от закона. Спасяваме се ако се покаем и приемем спасението на ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС. ТОЙ плати цената за всичките ни грехове, за греховете на цели свят. ТОЙ е нашият СПАСИТЕЛ и наша единствена надежда.

Нужно е човек да се покае и да повярва в ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС, в това, че ТОЙ е живял на земята в плът подобна на човешката, че е умрял на кръста, понасяйки всичките ни грехове на СЕБЕ СИ и че на третия ден БОГ ОТЕЦ ГО е възкресил.

Ако искате вижте какво пише в Библията:

Римляни 10
9 Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.
10 Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.
11 Защото писанието казва: "Никой, който вярва в Него, не ще се посрами".
12 Понеже няма разлика между юдеин и грък защото същият Господ е Господ на всички, богат към всички, които Го призовават.
13 Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".

Бих искал да ви дам съвет - молитвите ни трябва да бъдат към БОГ, не към наши починали близки. Сигурно ви е много тежко за вашата братовчедка, моите съболезнования. Но ви съветвам за ваше добро, мисля ви доброто. БОГ поради милостта СИ, вярвам, ме срещна с един човек, моят треньор, преди около 2 години и половина. Треньорът ни почина около 7 месеца и половина след, като се запознахме. Той получи инфаркт или сърдечен удар и почина изведнъж. Аз не оцених това, което този човек правеше за мен. Той беше един от хората в живота ми, които най-добре се отнасяше към мен, без дори да съм му дал нещо или да съм му помогнал с каквото и да било. Вярвам, че БОГ поради милостта СИ ми даде да се запозная с този човек и ме срещна с него. Когато треньора почина започнах да си давам сметка, колко много значеше този човек за мен, беше ми така тежко ... плаках всеки ден почти или през ден. Аз също, както вие разказвате съм си мислел, че може би той ми помага в някои ситуации. Но когато БОГ поради милостта СИ ми даде да се покая и да приема спасението на НЕГОВИЯТ СИН ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС, БОГ ми даде да позная, че всичкото добро е от НЕГО. Вярвам, че БОГ е КОЙТО ни помага. Вярвам, че всичкото добро, което става в живота ни е от БОГ. Наистина е бих искал да ви лъжа, вярвам, че за доброто което е станало във вашият живот и което става сега е нужно да отдадете слава на БОГ и да МУ благодарите на НЕГО, защото ТОЙ е КОЙТО ви го е дал. Слава на БОГ !

Наистина ви съветвам, молете се на БОГ и четете Библията. Нужно е да следваме това, което ни учи БОГ, а не това на което ни учат БОГ. Ако човек учи на нещо, което е по Библията, то този човек учи според истината, според БОЖИЕТО СЛОВО. Но ако човек учи на нещо, което е противоположно на това, което пише в Библията, то този човек учи на лъжа, учението му е лъжечуение и не трябва да приемаме подобно учение. Но само това да приемаме, което по БОЖИЕТО СЛОВО. Това на което БОГ ни учи в Библията.

БОГ да ви благослови премного. БОГ да благослови близките ви. Амин.
0
0
Galina
Galina
12.01.2015 11:20
Вярвам в това, вярвам и в това "Не се чудете на това, защото идва часът, когато всички, които са в паметните гробници,+ ще чуят гласа му 29 и ще излязат: онези, които са вършили добро, ще възкръснат за живот,+ а онези, които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане" .. чела съм част от библията, а мои роднини я изучават..не знам дали знаете за Свидетелите на Йехова, но от тях съм научила доста неща и все пак нещо вътре в мен не може да повярва в Бог..дори когато се моля за нещо не се моля на Бог, а на Гери (братовчедка ми .. )
0
0
GeorgiRGeorgievv
GeorgiRGeorgievv
12.01.2015 03:42
Съжалява ако съм написал нещо не по СЛОВОТО. Не съм искал да пиша това. Моля те, ще ми покажеш ли чрез СЛОВОТО на БОГ кое е грешното, което съм написал ?
0
0
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
11.01.2015 21:02
Човече Божий, ще те помоля да не споменаваш за щяло и нещяло словото.За да го прилагаш не го профанизирай, а давай примери,които ще послужат за поука и поправление. Не се мисли за пастор, а първо погледни и се изправи, а после поучавай.По-голямо осъждение ще получат грешните учители.
0
0
валя
валя
10.01.2015 20:01
Почисти си първо дома прекади с тамян като кажеш молитва и тогава напръскай със сретена вода.помоли Бог ако духа е фалшив да напусне дома ти а ако е истински да ти покаже. Ако духа е истински не го гони тоѝ ще ти помага
0
0
валя
валя
10.01.2015 19:53
Ако това е истинския дух то наистина те пази. Прави това което би направила ако е жива
3
1
Ели Граменова
Напълно възможно е тя да те пази и все пак не е лошо да бъдеш предпазлива :) Ако наистина много те е страх иди да ти леят куршум, но гледай да е сигурен човек не някой шарлатанин :)
1
2
GeorgiRGeorgiev
GeorgiRGeorgiev
12.08.2015 20:36
Хората, които леят куршум, както и врачките, правят магиите чрез силата на дявола. Ако човек ходи при тези хора, отваря врата на дявола и за неговите проклятия.
В БОГ ни е надеждата на всички хора и в абсолютно никой друг. Само БОГ може да спасява и никой друг.
0
0
Galina
Galina
03.02.2015 10:29
ходих при една жена в едно село ля ми куршум наистина ми позна всичко от което се бях стреснала едвам ми го събра..от погребението и до сега съм ходила поне 5 пъти на ми леят (не само заради това ами и заради други уплахи) обаче не помага..апък вярвам в такива неща
0
0
GeorgiRGeorgiev
GeorgiRGeorgiev
10.01.2015 16:09
Моите съболезнования за твоята братовчедка. Съжалявам ...

Не, невъзможно е тя да те пази. Има ЕДИН, КОЙТО те пази. ТОЗИ, КОЙТО те пази е БОГ, нашият Любащ СЪЗДАТЕЛ. КОЙТО изпрати СВОЯТ СИН да бъде подиграван, бит и разпънат на кръста за всички нас. НЕГОВИЯТ СИН е ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС. ТОЙ понесе всичките ни грехове на СЕБЕ СИ, ТОЙ понесе целият грях на света на СЕБЕ СИ. И единствено чрез вяра в НЕГО се спасяваме и БОГ ни прощава всичките грехове, единствено ако се покаем и приемем ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС за наш СПАСИТЕЛ.
ТОЙ е КОЙТО те закриля и КОЙТО ти е дал всичкото добро.

Леенето на куршум е практика свързана с зли духове, с демони, със сатана, както и врачуването, баенето и другите подобни на тези екстрасенски практики - това са практики погубващи човек и пращащи го към вечно осъждение и отделяне от ЖИВИЯТ БОГ.

БОГ те обича. Моли МУ се, имай МУ доверие, вземи Библията, тя е БОЖИЕТО СЛОВО и започни да я четеш, като те съветвам да започнеш от Новият Завет.

Никой никога не те е обичал и няма да те обича толкова колкото БОГ те обича :).

Йоан 3:16
Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:

БОГ да те благослови, теб и близките ти. Амин.
2
6
Galina
Galina
11.01.2015 12:58
за леенето на куршум знам..то дори и Ванга е казала, че не и помага Бог, а Сатаната..проблема е че когато Гери (братовчедка ми) беше болна аз постоянно се молех за нея, но..това не помогна и от тогава да кажем, че съм сърдита на Бог..
0
0