sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Изумрудът дарява с богатство и спокойствие

Изумрудът дарява с богатство и спокойствие

Изумруд

Смарагдът, известен още като изумруд, е камъкът на спокойствието и хармонията. Зелените камъни с тяхната бездънна дълбочина и скрита мощна енергетика носят в себе си мир и стабилизиране.

Въздействието на зеленото винаги създава у хората усещане за спокойствие и равновесие. Този цвят винаги създава усещане за безопасност, свежест, прохлада, помага да се концентрирате в мисленето.

Изумрудът е най-яркият представител на зелените скъпоценни камъни. Още през античността изумрудът винаги е бил поставян след диамантите и перлите както по ценност, така и по въздействие върху хората.

Тогава всички вярвали, че в изумруда, като в огледало, се отразяват всички тайни на настоящето и бъдещето. Но зада прочете тази информация, човек трябва да е освободен от егоистични стремежи.

В различните страни от древни времена изумрудът е бил използван от магьосници. В Индия съществували специално разработени ритуали за надничане в бъдещето с помощта на изумруди.

Според исторически бележки великият пророк Нострадамус винаги носел на лявата си ръка пръстен с огромен изумруд. Той можел с цели часове да гледа единствено и само как светлината на слънцето се пречупва през камъка.

Собственикът на изумруд може да разчита, че камъкът ще го дари с власт и богатство. Жената, на чието пръстче сияе пръстен с изумруд, се чувства истинска повелителка на мъжките сърца.

Тибетската медицина използва изумруд, а най-древните сведения за този камък са от Древен Египет. Мумиите, които са открити в Египет, понякога са били украсявани с изумруди във формата на свещения бръмбар – скарабей.

Самата Клеопатра е била влюбена в този камък. Тя имала много бижута с най-различна форма, изработени от изумруд, някои от тях билри във формата на глави на египетски богове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 2
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати