sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Астрално»Индийска медитация отделя душата от тялото

Индийска медитация отделя душата от тялото

Индийска медитация отделя душата от тялото

Индийският майстор Дарам Радже Бхарти е посветил живота си на научно изследване на източните религии. Носи високата религиозна титла свами.

Според майстор Дарам съществува състояние, когато тялото е неподвижно като камък, изглежда мъртво, но всъщност е живо. Това всъщност е сомати – каменно-неподвижно, студено и твърдо тяло, но живо.

Сомати е висша форма на медитация. Не вски може чрез медитация да влезе в това състояние и не всеки, който се е научил да влиза в сомати може да стигне до най-върховната му степен, когато тялото се съхранява за дълги години. В основата стои взаимовръзката между биополето и водата в организма. На човек трябва да се научи толкова ефективно да медитира, че биополето да започне да въздейства на течността в организма, а чрез нея на обменните процеси.

В учението за сомати съществува терминът ОВЕ (Out of body Experience), което значи опит извън тялото да наблюдаваш тялото отстрани. При тази висша форма на медитация душата се намира извън тялото, редом до него.

Индийска медитация отделя душата от тялото

Човек може да продължи живота си, оставяйки тялото си в нещо като консервирано състояние, а после да се върне в него. С помощта на сомати може да се разбере живота на душата. Човек вижда тялото си сякаш мъртво, но в действителност усеща, че то живее. Стига се до знанието, че може да се живее и без материална обвивка.

Майстор Дарам е категоричен, че по този начин тялото може да се консервира за стотици, хиляди, даже милиони години. Душата се изпраща в тялото посредством разума и обратното. Да се пребивава в тази форма на медитация е много полезно, защото човек опазва живота на душата, осъзнава ролята на Висшия разум, а връщайки се в кожата си, става по-духовен и неагресивен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
анонимен
анонимен
17.04.2014 16:07
Става доста трудно. На мен ми отне 2 години медитация за да стане. Но е толкова готино, като едно голямо приключение!
2
0
M. G.
M. G.
20.07.2014 19:09
Как се прави медитацията?
0
0
анонимна
анонимна
22.08.2013 17:05
А някой ще ми каже ли как точно се прави тази медитация?
10
0
анонимчетУ
анонимчетУ
18.11.2012 18:17
яко..... ще пробвам!
2
2