Най-ефективните техники за манипулиране

Поглед

Манипулацията е действие, което ще ви помогне да убедите другите в своята гледна точка, като те самите не разберат за това. При манипулирането основната задача е да постигнете собствената си цел.

Колкото и неприятно да звучи, в ежедневието хората непрекъснато се манипулират едни други като се стремят да не са потърпевшата страна.

Няколко проверени техники със сигурност ще ви помогнат да повлияете на другите без те да усетят, за да постигнете желаното.

Манипулирането е цяла наука и е задължително, когато прибягвате до него да се опирате само на проверени техники, които със сигурност въздействат на хората.

Клюкарки

Говорете общоизвестни истини

Ако искате да манипулирате някого избягвайте въпроса Защо в разговора и си служете повече с общоизвестни и банални фрази като Понякога хората са доста спонтанни или Показали сте характер.

Причината е, че тези фрази въздействат на подсъзнанието и карат хората да реагират по един и същи начин, независимо от индивидуалните особености на характера им.

Ако например човек чуе Понякога хората са доста спонтанни за нещо, което е споделил, самият той ще се възприеме за спонтанен и импулсивен без да притежава тези качества.

Дайте избор без право на избор

Това е класическа техника за манипулация, използвана от много търговски представители.

Говорене

Използването на фрази от типа По банков път ли ще платите или с налични пари, все едно вече сте си купили нещо, наистина могат да ви накарат да направите някаква покупка.

При този метод трябва да използвате две алтернативни възможности, които ви устройват, независимо от избора, които човека срещу вас ще направи.

Бъдете правдоподобни

Чрез тази техника може да наложите собствената си позиция, така че другият да не се почувства отхвърлен, а убеден.

Тук трябва често да използвате изрази от типа на И аз мислех по този начин, но; Със сигурност сте прав, но.

По този начин другият сам ще се убеди в гледаната ви точка без да разбере, че сте го манипулирали.

Докато разговаряте трябва да сте спокойни и уверени, така че това, което казвате да има въздействие.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
иванка
иванка
07.08.2014 21:25
Нищо конкретно не се казва. Само общи неща.
10
2