sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Отношенията с околните»Не се задръствайте с психологически боклук

Не се задръствайте с психологически боклук

Не се задръствайте с психологически боклук

Избягвайте ситуации, при които безсмислено са затрупвате с психологически боклук. Говорете по-малко, слушайте само най-важното, бъдете лаконични, когато слушате и говорите.

Ако по-малко говорите и слушате, то скоро ще усетите прочистване, сякаш излизате от ваната. Това е необходимо за медитация и спрете да четете всякакви глупости.

Оставете малко място в ума си незаето. Тези моменти на свободно съзнание са първите проблясъци на медитацията. Ако съумеете да го направите, то следващата крачка трябва да е изборът на храна, която не провокира агресията и насилието.

Мислете за себе си само като за човешко същество, дори и да блестите с голям интелект. Когато интелектът ви нарасне още, отхвърлете и прилагателното човешко. Ще мислите за себе си само като за същност.

А понятието същност включва всичко: и дървета, и гори, и реки, и звезди, и птици, и животни. Тялото е просто явление и е лесно да се прочисти.

Ако се храните с невегетарианска храна, това може лесно да се поправи. Ако спрете да ядете месо, то след три месеца вече тялото ви ще се е очистило напълно от всички отрови, натрупани от невегетарианското хранене.

Позволете на физиологичното ви тяло да се изчисти от всички токсини и отрови, а умът ви да отхвърли товара, състоящ се от различни глупости и емоционални блокажи.

Позволете на душата си да се освободи от идеята „аз”. Когато това стане, ще навлезете във вътрешното пространство, което е не-аз. Това е свобода, нирвана, просветление, вие сте си у дома.

Сега няма накъде да отивате, можете да се разположите удобно, да си отпочинете и да се отпуснете. Сега можете да се насладите на милионите радости, с които животът ви затрупва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 11
4 12
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
АЗ , ЖЕНАТА!
АЗ , ЖЕНАТА!
17.02.2014 21:55
Добре написано, но как е изпълнимо в този стресов начин на живот и хиляди проблеми?!
5
1
blizneto
blizneto
27.10.2013 12:12
много правилно,не четете всякакви глупости като тези
12
0
мда
мда
01.10.2013 13:00
към 4 ще добавя че философията наистина звучи добре но да си вземеш шапчицата и да отидеш да живееш в Тибет... Тук "добрите" ги смятат за будали, а "духовно уравновесените" за откачалки....
9
0
4
4
09.08.2013 23:22
тази философия е подходяща за там, където масово я изповядват. Тук е друга географска ширина и ние сме съвсем други хора. Три години не ядох месо и нищо не ми се подобри. Само напълнях. Много е лесно да подхвърлите "забрави за аз-а". Тук някой каза мъдро, че трябва да оцеляваме. Тези съвети са опасни, особено за хора, които ще ви повярват. В момента, в който се поддадат на тях, другите, които не са повярвали, ще ги изтикат в миша дупка.
7
0
Мария Бонева
Мария Бонева
09.08.2013 21:19
Нещата в живота всъщност наистина са простички. Нашето Его и страховете ни усложняват всичко. и
0
1
Барборина
Барборина
27.07.2013 14:17
Е как да забравим за Аз-а като сме егоисти,а е и нужна доза егоизъм-инак забрави за кариера,дом ит.н.-от всеки ъгул дреме конкуренция!
1
0
Стефан
Стефан
11.07.2013 17:51
Харе Кришна...Тва за месото е пропаганда, нее вярно, месото е хубаво.
4
1
к
к
27.01.2012 09:49
Всичко това е вярно. Зная го от личен опит.
1
2