Как да постигнем хармония чрез Аюрведа

Как да постигнем хармония чрез Аюрведа

Основана преди повече от 5 000 години, Аюроведа се счита за най-старата форма на изцеление – физическо и духовно. Тя представлява свещена наука, чиято цел е да допринесе за баланса между тялото, ума и духа за оптимално пълноценен живот.

Аюроведа може да бъде използвана и за лечение на много от днешните неразположения като главоболие, косопад и наднормено тегло. Основите на метода са подходящо хранене, упражнения и сезонни активности за баланс на тялото. Следвайки тези стъпки, че се научите да постигате желаната хармония.

Как да постигнем хармония чрез Аюрведа

Йога

Практикувайте йога. Йога упражненията се считат за „сестрата” на Аюроведа, дарява много ползи на изучаващите я. Очакваните резултати са усъвършенстване на съзнанието, физическото здраве, духовната устойчивост и способността да се справяме със стреса. Йогата се препоръчва също и за хора, чиито търсения са свързани с възвисяване на духа.

Изследвайте различните типове йога, за да установите кой тип най-много подхожда на вашите цели. Има много видове, но най-популярните са „Бикрам йога”, „Лиенгър йога”, „Аштанга йога” и „Винийога”.

За йога практикуването са важни много съпровождащи игрите неща. Като например учителят (треньорът). Важното е да се чувствате комфортно с него, за да стане възможно истинското възприемане на философията и физиката на йога. Ако не желаете да посещавате йога класове, можете да играете йога вкъщи. Днес има много видео материали и запис на упражнения, качени в интернет пространството. Книгите също са подходящ самоучител.

Медитация

Медитирайте, за да прочистите своя ум и за да подобрите съзнанието си. Аюроведа изцяло подкрепя медитацията. Тя помага да опознаете себе си по-добре, което от своя страна води до по-добро здравословно състояние, усъвършенстване на интелигентността и засилване на интуицията.

Намерете медитационните техники, които са най-подходящи за вас. Има много видове медитация. Всички те основно могат да бъдат класифицирани в две основни групи – ежедневна медитация и чувствена медитация. Ежедневната медитация се практикува в специфично време от деня за релаксация и извисяване на духа. Чувствената медитация, или техниките, чрез които изцяло изживяваш момента, се практикува постоянно, във всяка извършвана дейност.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати