Как да постигнем целите си

Успех

Защо нашата решителност отива в кофата за боклук по-бързо дори от коледната украса? Какво ни спира да бъдем най-добрата версия на себе си? Ето седем съвета как да се придържаме към целите си и да постигаме желаните резултати.

1. Започнете от сега.

Какво повече чакате? Началото на седмицата? На месеца? Следващото пълнолуние?

Много е блазнещо да отлагаме преследването на целите до момента, в който ще се чувстваме по-добре подготвени. Използвайте сегашния момент и започнете да постигате всички неща, които жадувате и заслужавате.

2. Запишете целите си.

Много психолози и експерти по мотивация препоръчват този метод. Изписвайки целите си върху хартия, вие превръщате неясните мисли в едно силно начало.

Опишете накратко:

- какво искате

- как ще го получите

Замечтаност

- кога ще го имате

След това поставете целите си на стената, в органайзера, на скрийнсейвъра, където и да е, стига да ги виждате и да ви вдъхновяват.

3. Разбийте бариерите.

Ако лежите в леглото и спорите сама със себе си дали наистина искате да посетите фитнеса, то има някой бариери, с които трябва да се справите. Направете така, че ставането за упражнения например да бъде толкова неподлежащо на преговори, колкото и ставането за работа.

Често ние сами поставяме бариери, защото се съмняваме дали ще успеем да постигнем желаното или пък скрито не вярваме, че наистина го заслужаваме.

4. Бъдете в мир със себе си.

Приемете, че винаги ще има непредвидени пропуски в плана. Опитвайте се да не се обвинявайте и не ги възприемайте като добро извинение да се откажете.

5. Забавлявайте се.

Не забравяйте, че всичко, което правите, е с цел да подобрите живота си. Начините, по които правите това, трябва да ви забавляват.

6. Бъдете истинска и се придържайте към реалността.

Да искате да изглеждате секси във вашите дънки е постижима цел. Да получите вечна преданост от Робърт Патинсън най-вероятно не е. Мечтите са страхотно нещо, но трябва понякога да се подлагат да оценка до колко осъществими са. Вашите цели трябва да са точно определени, с измерим резултат, реалистични и достижими.

7. Бъдете мили към себе си.

Не си казвайте, че ще бъдете нещастни, ако се провалите. Напомняйте си колко приказно ще се чувствате, когато успеете. Заменете думи като „трябва” с „искам” и „обичам да”.

Късмет!

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
-
-
12.11.2012 21:47
много яко
0
0