sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Конспиративни Теории»Тесла проектира електрическата кола преди 100 г

Тесла проектира електрическата кола преди 100 г

Тесла проектира електрическа кола?

Съгласно записките на Никола Тесла, запасът от енергията, която можем да получим от околната среда, е неизчерпаем. Според него тази енергия реално е лесно достъпна, като именно затова главните разработки на Тесла и до днес се пазят в строга тайна.

Съдбата на гениалните технологии на Тесла реално е била решена от един от най-влиятелните и богати хора, включително и нефтения магнат Рокфелер. Той е бил възмутен от появата на различни статии в американската преса относно това, че Тесла е успял да пропътува определено разстояние с електрическата кола, която реално не е бил задвижвана от гориво.

В информацията се споменава, че преди да седне да управлява автомобила, Тесла е махнал двигателя на електрическата кола и е поставил на неговото място електромотор, който реално не е бил задвижван от гориво.

В пресата се споменава също така, че без да е бил зареждан, Тесла е успял да пътува с електромобила доста километра в продължение на една седмица, като е развивал дори скорост от 150 km/h. Когато обаче е бил зададен въпроа към учения откъде реално се взима енергията, за да се задвижва електрическата кола, той е отговорил “От етера около нас”.

След вълната от възмущения и обвиненията относно изобретението си, Тесла сваля кутията от автомобила и никога не разказва каква е реалната тайна и как точно е успял да използва този метод, за да задвижи електрическа кола.

И до днес загадката си остава неразгадана, като много от учените спорят относно истинността на твърдението на Никола Тесла, че колата се е задвижвана само с помощта на чист етер.

В резултат на това откритие на учения, доста от хората днес предполагат, че смъртта на Тесла не е била случайна и е била свързана именно с гениалното изобретение на учения. След смъртта му по някаква причина целият му кабинет, заедно със записите и всички вещи в него, е бил конфискуван от правителството на САЩ.

Официалната наука по онова време дава становището си по този въпрос, а именно че изобретението на Тесла реално е било лъжа, като дори и днес голяма част от учените го наричат “великият лъжец”. Други учени пък са на мнението, че подобни открития не са изгодни на едни от най-влиятелните хора по света.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати