Силата на визуализацията за постигането на желаното

Силата на визуализацията за постигането на желаното

Визуализацията е мощно средство за постигането на желания резултат. Тя е и първата крачка, ако искате да промените живота си и да постигнете мечтите си.

Именно негативните мисли и песимистичната настройка на хората много често може да им пречи да превърнат желаното в действително. Важно е да успявате да се представите като звезда в един нов и съвършен свят, стимулирайки мисълта си към промяна и в реалния живот.

На думи може и да е лесно да премахнете негативните образи от живота си, но в действителност може да е по-сложно за изпълнение. Преди да пристъпите към самата визуализация за постигане на желаното, трябва да се настроите не само към вашето настояще, но и към бъдещето.

Престанете да мислите за миналото и се фокусирайте върху това, което можете да промените. За да сработи силата на визуализацията за постигането на желаното, е важно да останете насаме със себе си и вашето бъдеще.

Визуалицалия

- Намерете спокойно местенце и се усамотете;

- Махнете всички външни дразнители като смартфон и други подобни;

- Затворете си очите си и мислено сканирайте цялото си тяло от главата до върха на пръстите. Почувствайте всяка една частица от себе си и се потопете в настоящия момент, уловете го;

- След това се съсредоточете на вашето дишане. Направете няколко дихателни упражнения, за да можете да си помогнете в постигането на вътрешна хармония;

- Едва след това ще можете да пристъпите към самата визуализация на желаното. Опитайте се да визуализирате в главата си желания сценарий и какво точно искате да постигнете. Опитайте се дори да усетете вкуса на емоциите, които изпитате в този момент. Представете се, че вече сте чисто нов човек и сте постигнали целите си.

Живейте в новото бъдеще

Силата на визуализацията

Дори и да визуализирате желанията си по 15-20 минути, ако след това се връщате към обичайното си негативно мислене, тогава ефектът ще е минимален.

Важно е да успеете да промените възгледите си над живота и ясно да разбирате, че това няма да стане за 1 или 2 пъти, а ще се наложат усилени тренировки.

Така буквално ще можете да пренапишете съдбата си и ще осъзнаете, че вашата мисъл има силата да създава реалността. Научете се да улавяте автоматично вашите отрицателни емоции и просто да ги игнорирате, тъй като те буквално замърсяват вашето съзнание и ви пречат да превърнете желаното в реалност.

Техника за успешна визуализация за постигане на желаното

Визуализация за постигане на желаното

1. Точно и конкретно определете целта си. Може дори да си направите карта на желанията, където да визуализирате 5-те си мечти, които искате да постигнете в най-близко време.

Водете си дневник, където да опишете максимално подробно какъв план имате, за да превърнете целите си в реалност. Именно конкретната и ясната визуализация в този случай ще ви помогне да материализирате това, което най-силно искате да постигнете.

2. Най-доброто време за визуализация на желаното е вечер и по-точно преди да заспите или сутринта, след като сте се събудили и сте заредени с нови сили. В тези моменти мозъкът ни е особено продуктивен и не се налага използването на специални техники за визуализация, с които да усилите ефекта.

3. Правете визуализацията всеки ден поне по 10-20 минути, докато не постигнете желания резултат. Не пропускайте нито един ден.

4. Представете си, че вече всичко се е случило и имате това, което искате най-силно в ръцете си. Научете се да създавате ярки образи и не пропускайте нито един детайл. Задействайте фантазията си максимално.

5. Ако ви се появят съмнения, тогава просто ги игнорирайте и продължете напред, движейки се успешно към своята цел.

Никой няма да успее да постигне велики цели и да се превърне в това, което иска, ако не бъде упорит и не се стреми към постигане на мечтите си. Техниката на ясната визуализация помага много в това да постигането желаното, тъй като така ще усещате, че целите ви са една ръка разстояние и от вас се иска само да се съсредоточите върху постигането им.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати