sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Доброто и Злото»Притча за вещицата и трите змии

Притча за вещицата и трите змии

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k9332
притча за вещица и трите змии

В далечно кралство живяла принцеса, която щяла да се омъжи за прекрасен принц. Зла вещица ѝ завидяла и решила да погоди номер на младото момиче.

Злосторницата се наговорила с три змии да омагьосат принцесата. Първата усойница трябвало да докосне красавицата и да я превърне в много грозна жена.

Втората пък трябвало да я зарази с неизлечима болест. Третата змия трябвало да изплаши принцесата и тя да изгуби гласа и ума си.

Вещицата била сигурна, че планът ѝ ще успее. Тя искала да съсипе принцесата и да се омъжи вместо нея за принца.

Злосторницата пуснала змиите в градината, където момичето се разхождало, и зачакала, скрита в храстите.

Планът на злата магьосница обаче напълно пропаднал. Змиите тръгнали към принцесата, но тя била толкова добра, чиста и мила, че нито едно от трите проклятия не подействало. Вместо младата жена да се изплаши от животните, тя започнала да им се възхищава.

Колко велик творец е природата! Всяко нейно дело е малко чудо, коментирала принцесата пред своя бъдещ съпруг, гледайки животните.

Щом видял отношението на годеницата си към змиите пък, принцът още повече се влюбил в своята избраница.

Притчата ни напомня, че животът често ни изпраща беди и проблеми. Хората ни засипват с лоши думи и обвинения. Това са трите змии в историята. Но когато останем добри и верни на себе си, без да се поддаваме на лошото, в крайна сметка всичко се нарежда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати