sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Митология»Легендата за асурите, които живеят под земята

Легендата за асурите, които живеят под земята

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60837
Индийска митология

Според индийската митология асурите били огромни същества, които били погубени заради своята доверчивост и наказани от боговете да живеят под земята. Макар и да е само легенда, на планетата ни има доказателства, които потвърждават тази история.

Легендата казва, че асурите били циклопи, които населявали земята, но сплотеността им предизвикала завистта на боговете. Те се страхували, че асурите може да ги изместят от небесното царство и изпратили богинята на раздора сред тях.

Те я приели като свой приятел, но след време споровете помежду им започнали да стават все по-чести и така изгубили войната и били наказани от боговете.

Науката смята, че в тази история може да има частица истина. Първо, циклопите те са митологични същества. И днес могат да се срещнат генетични аномалии, при което човек разполага само с едно око, разположено над носа.

Друго доказателство, подкрепящо тази легенда, са над 100 кратера на Земята с диаметър до 3 километра. Вероятно са възникнали преди 25-30 хиляди години и е невъзможно да са резултат от метеорити, понеже образувание с такива размери би унищожило планетата.

Но според известните описания Веди кратерите се появили при битката между асурите и боговете. А според легендите, когато асурите били прогонени под земята, се появили и тунели от по няколко хиляди метра, които могат да се видят в планините Алтай, Урал и Кавказ.

Живеейки под земята, асурите се преобразили джуджета, които се преселили в Европа и Азия.

Не е ясно каква е била числеността им, но е възможно планетата ни да е била населявана от митичните асури, които са изчезнали при загадъчни обстоятелства.

Древните разкази и поеми като Одисея също разказват за тези необикновени същества, които воювали с хората, но все още е можело да се срещнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати