Забележителните открития, направени под влиянието на наркотици

LSD

Широко разпространяван мит е, че някои забранени стимуланти могат да провокират до такава степен креативността на един човек, че той да стигне велики научни открития, засягащи цялото човечество.

За немалко от големите гении в историята се говори, че редовно са употребявали наркотици, а от All That Is Interesting ни показват 5-те открития, които дължим на прозрението от опиатите.

ДНК

ДНК

Двойната спирала е откритие на нобеловия лауреат Франсис Крик, който е пионер в генетичните изследвания. Не е тайна обаче, че великият учен често е употребявал LSD. Самият Крик дори открито е споделял пред колегите си, че приема наркотика, за да стимулира умствената си дейност. През 60-те години оглавява група за легализиране на канабиса.

Полимеразната верижна реакция (PCR)

Доктор Кари Банкс Мълис също често е употребявал LSD и докато е бил по въздействието на наркотика, направил откритие, което променило изцяло молекулярната биология.

Фройд

През 1993 година печели Нобелова награда за откриването на полимеразната верижна реакция, която улеснява тестването на ДНК. В интервютата си той винаги е казвал, че сигурно не би стигнал до откритието, ако не взимал LSD.

Теориите на Фройд

Всичко, което знаем за психоанализата, съзнанието, подсъзнанието, сексуалността и сънищата, са теории, до които Зигмунд Фройд е стигнал, редовно употребявайки кокаин.

През 1884 година дори излиза негова публикация На кокаин, в която величае веществото и казва, че то може да лекува различни психически и физически смущения.

Кола

Кока-Кола

Известната на всички газирана напитка се създава през 1886 година от Джон Пембертън, който бил под влиянието на кокаин. Пембертън е бил страстен почитател на наркотика и вярвал, че с негова помощ лекува физическите си заболявания.

10-те Божи заповеди

Професор Бени Шанон от Еврейския университет в Йерусалим бил убеден, че ако митът за Мойсей е верен, то 10-те Божи заповеди са написани, докато е бил под влияние на халюциногенни гъби. В библейски времена те били разпространени в планините.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати