sanovnik.bg»Статии»Сънища»Телевизорът съсипва детския сън

Телевизорът съсипва детския сън

Телевизорът съсипва детския сън

Британски учени твърдят, че компютърът, телевизорът и мобилнят телефон са най-злите врагове на спокойния детски сън. Според данни на специалистите всяко трето дете е лишено от нормален сън.

Голяма част от децата на възраст от девет до десет години си лягат около 22 ч. Те обаче не могат по никакъв начин да заспят така, както едно време децата заспиваха – беше им нужно само да помиришат възглавницата и спяха непробудно.

Съвременните деца, обременени от висенето с часове пред компютъра и телевизора и непрекъснатото дърдорене по мобилния телефон, срещат сериозни трудности с момента, в който трябва да преминат от будно състояние в прегръдките на Морфей.

Много от тях дори не могат да заспят, ако не гледат телевизор, докато не се уморят и не рухнат. Четенето на приказки и пеенето на приспивни песнички не помага, тъй като децата са прекалено превъзбудени от игрите и филмите.

Затова експертите препоръчват на родителите да лишат децата си от вечерните телевизионни предавания, без да се поддават на молби и плачове. По същия начин стои въпросът и с игрите на компютъра – вечер е абсолютно противопоказно да се играе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
aнонимно
aнонимно
26.02.2015 11:53
Дa aз съм точно между 9 и 10 години! Утре имaм рожден ден стaвaм нa 10 и дa вярное ,че мaлко(е може би не мaлко) трудно зaспивaм обaче хорa кой може без ТVи компa и тaблетa a? някой НЕЕЕЕ!!! ( без дa хейтвaм)Дa не би този който го е писaл ще спре дa дaвa вечер бa детето си нa компa , дa гледa ТВ a? НЕ
(Моля, не си мислете, че хейтвaм!)
2
0
готическо черно
готическо черно
05.01.2013 18:18
Вече съм на 17 та не съм дете,но нашите още ми се карат като сея пред компа или гледам тв.Разберете хора-не мога без таблет!
3
1
Енгри
Енгри
04.01.2013 22:08
Да бе да!! Бахти тъпото! Какви са тези съвети " експертите препоръчват на родителите да лишат децата си от вечерните телевизионни предавания без да се поддават на молби и плачове!!!"
3
0