Чаят ни спасява от кошмари

Кошмар

Множество са ползите за организма ни от редовната консумация на чай. Тази невероятна природна отвара, която се приготвя от листа, пъпки, цветове и плодовете на определени растения помага срещу редица заболявания.

Доказано е, че запарката от черен чай води до стопяване на мазнини и е отлично средство за поддържане на красива линия при дамите.

Според последни проучвания регулярната консумация на зелен или черен чай ни помага да не сънуваме кошмари. Според изследвания на японски медици хората, които изпиват по една или повече чаши чай дневно, намаляват с рекордните 50% вероятността да се будят посред нощ, обляни в пот от лоши сънища.

Чай

Причината за благоприятното влияние на чаените запарки върху нервната система на хората се крие в аминокиселината тианин, съдържаща се в листата. Тианинът действа успокояващо на мозъка ни, като редуцира нивата на стрес и тревожност до максимално ниски граници.

Резултатите от изследването на японските специалисти сочат, че представителките на нежния пол сънуват 80% по-често кошмари, отколкото мъжете. Предразположени към лош сън са най-вече хората, които си лягат преди полунощ.

Тези от нас, които стават от леглото рано, преди 6.30 ч. сутринта до голяма степен също са застрашени от неспокоен сън.

Ако и вие се будите в малките часове от лоши сънища, изпийте преди лягане чаша зелен чай в съчетание с малко канела. Комбинацията има доказано успокояващо действие върху организма.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати