sanovnik.bg»Статии»Сънища»Авицена за съня

Авицена за съня

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Авицена за съня

Според един от най-известните арабски учени - лечителят Ибн Сина, известен и като Авицена, сънят укрепва естествената сила на организма, успокоява душата и увеличава силата й. По време на сън храната се смила, изчезва умората.

Когато умереният сън е съчетан с уравновесени по количество и качество течности, то той действа овлажняващо и затоплящо. Такъв сън е най-полезен за старите хора, защото съхранява влагата в тях.

Ако преди сън минете през баня, след пълното смилане на изядената храна и обилно полеете главата си с топла вода, това ще помогне да заспите и да се радвате на здрав сън.

Според Авицена здравите хора трябва да обръщат нужното внимание на съня. Техният сън трябва да е умерен по време, а не прекалено дълъг, но също така трябва да се пазят и от вредите на безсънието върху мозъка и целия организъм.

Авицена за съня

Най-добрият сън е дълбокият сън и този след спускането на храната от горната част на стомаха. Действително сънят преди настъпване на това състояние е вреден по много причини.

Той е неприятен, накъсан, човек безпокойно се мята и върти в съня си, което е вредно и мъчително. Спането на празен стомах също не е добре, тъй като отслабва силите.

Вредно е обаче и спането на пълен стомах, преди храната да се е спуснала надолу, тъй като сънят няма да е дълбок, а по-скоро безпокоен.

Спането през деня също не е препоръчително, тъй като предизвиква появата на болести, влияе зле на цвета на кожата и прави човека по-мързелив.

Най-доброто положение на тялото по време на сън е когато при заспиване човек лежи на дясната си страна. Ако заспивате по корем, това ще помогне на храносмилането.

Спането по гръб не е добро, тъй като този сън е вреден за здравето и предразполага човека към неприятни и сериозни заболявания като болести на сърцето, парализа и нощни кошмари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
гостенка
гостенка
06.09.2013 11:19
Това не е вярно,че спането по гръб,предразполага човека към неприятни и сериозни заболявания !!!!
Точно обратното е!Защото всички вътрешни органи са в покой, и имат достатъчно пространство да функционират по време на покой. Само си представете, ако спите настрани-как се мачкат от тежестта на тялото органите.Дали ще е наляво-сърце или панкреаса и далака.Или надясно-черен дроб,жлъчка и прочие.
2
0