Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тайни Общества»Следи от неизвестно племе са открити край Амазонка

Следи от неизвестно племе са открити край Амазонка

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k732
Следи от неизвестно племе са открити край Амазонка
Снимка: messynessychic.com

Следите на племе, което най-вероятно съществува от близо 6000 години, са забелязани край река Амазонка. Специалисти от Археологическия и етноложки музей към университета в Сао Пауло смятат, че племето живее в югозападната част на реката.

Бразилските експерти предполагат, че става въпрос за събирачи на плодове, които вече са развити фермери. Те са и ловци, чиято история започва от древни времена.

Археолозите са изследвали артефакти, открити в близост до водопада Теотонио край река Мадейра, един от притоците на река Амазонка. Открити са прибори за хранене и приготвяне на храна.

Съдейки по културите в местността, членовете на това племе най-вероятно се хранят със селскостопански култури като маниока, тиква, фасул и гуава.

Макар че вече разполагат с развити технологии, за археолозите в Латинска Америка все още съществуват загадъчни племена, които живеят в джунглата от хиляди години.

Преди известно време американски археолози открива в Гватемала следи от племе, които най-вероятно са наследници на маите. По мнение на специалистите откритите напоителни канали и пътища говорят за съществуването на племе на тази територия.

Преди пристигането на колонизаторите е имало десетки градове на индианци, а последните открития показват, че не всички са изчезнали и се цивилизовали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати