Трите най-опасни отрови за човека според будизма
The 3 Worst Afflictions of Mankind, According to Buddhism
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духовното»Трите най-опасни отрови за човека според будизма

Трите най-опасни отрови за човека според будизма

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k364
1 от 3 Снимки

1. Лакомията


Тя се проявява в живота на всеки един от нас под различна форма. При един това е прекомерната жажда за материални богатства, при други – нестихващото желание за плътски удоволствия. Общото във всеки един от тези случаи е, че лакомията нарушава природния баланс и води до различни смущения в психиката или организма ни.
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Будизмът е религия и философско учение, съдържащи в себе си практики и вярвания. За негов основател се смята Сидхарта Гаутама, известен и като Буда.

Будизмът в миналото е бил разпространен основно в азиатските страни, но днес това духовно просветление набира популярност и в другите континенти на света.

Според будизма всички форми на живот са равни. Затова религията проповядва любов, уважение, доброта, състрадание към всичко, до което се докосваме по време на нашето земно пътуване.

Будизмът ни учи още, че нещата около нас са свързани и ако творим добро, то ще се върне обратно. Но същото би се случило и ако вършим злини.

Според будистите има три негативни чувства, които се проявяват в хората и действат като опасна отрова. Ако не бъдат изкоренени, те могат да погубят както тялото на даден човек, така и душата му. Открийте в галерията ни кои са те и се опитайте да ги премахнете от съзнанието си, за да се радвате на здрав дух и здраво тяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest