Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духовното»Трите най-опасни отрови за човека според будизма

Трите най-опасни отрови за човека според будизма

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k252
2 от 3 Снимки

2. Ненавист


Една от най-отровните емоции, която може да изпитва човек. Гневът и омразата не са добри съветници. Те ни подтикват към постъпки, с които вредим на другите и на самите себе си. Ако не можем да се справим с тези негативни чувства и продължим да таим ненавист в душата си, те ще разядат и плътта ни.

Будизмът е религия и философско учение, съдържащи в себе си практики и вярвания. За негов основател се смята Сидхарта Гаутама, известен и като Буда.

Будизмът в миналото е бил разпространен основно в азиатските страни, но днес това духовно просветление набира популярност и в другите континенти на света.

Според будизма всички форми на живот са равни. Затова религията проповядва любов, уважение, доброта, състрадание към всичко, до което се докосваме по време на нашето земно пътуване.

Будизмът ни учи още, че нещата около нас са свързани и ако творим добро, то ще се върне обратно. Но същото би се случило и ако вършим злини.

Според будистите има три негативни чувства, които се проявяват в хората и действат като опасна отрова. Ако не бъдат изкоренени, те могат да погубят както тялото на даден човек, така и душата му. Открийте в галерията ни кои са те и се опитайте да ги премахнете от съзнанието си, за да се радвате на здрав дух и здраво тяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати