Най-бруталните мъчения, измислени от човека
The Most Brutal Types of Torture Ever Created
sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Исторически събития»Най-бруталните мъчения, измислени от човека

Най-бруталните мъчения, измислени от човека

Палач за екзекуция

Дори и днес изтезанията са брутална реалност за много нещастни хора по света. Най-тревожното в този факт е не само съществуването им като практика, а и начинът, по който хората прилагат извратено си чувство за творчество (и дори удоволствие) в създаването на устройства, предназначени да причиняват болка. За да докажем това, ви представяме най-бруталните мъчения, измислени от човека.

Меденият бик

Известното като меден бик мъчение е познато и под името сицилиански бик. Прилагано е в Древна Гърция. Жертвата е поставяна в куха отвътре статуя на бик, изработена от мед. Под нея мъчителите поставяли дърва и загрявали, докато металът започвал да придобива огнено жълт цвят. Жертвата буквално се опичала жива, крещейки в агония. Статуята била конструирана така, че звукът от писъците да се чува по-силно и да изглежда отстрани, че бикът реве.

Вилицата за еретици

Това устройство за изтезание представлявало метален прът, чиито два края били под формата на вилица. То се прикрепяло към врата на жертвата с кожена каишка. Единият край на вилицата се опирал под брадата, а другият допирал гърдите. Жертвите били завързвани за колона, а устройството не им позволявало да спят, защото имало опасност при отпускане на главата вилицата да се забие в гърлото или гърдите. Уредът е използван от испанската инквизиция почти до началото на 19 век.

Мъчение с плъхове

Плъхове за мъчения

Друг любим метод за изтезание на Испанската инквизиция е мъчението с плъхове. Върху тялото на жертвата се поставяла кутия, като единственият отвор от нея бил допрян до корема на нещастника. В кутията се поставяли няколко големи плъха. Съдът се загрявал от едната страна, а естественият инстинкт на животните бил да избягат. Те правели това, като изгризвали пътя си към свободата. Това е един от най-садистичните и болезнени методи за мъчения, познат в историята.

Републиканска сватба

Освен гилотината и изгарянето на клада, един от начините да се извършват публични екзекуции по време на Френската революция е републиканската сватба. Голи мъже и жени били завързвани един за друг, към тях се прикрепяли тежести и хората били хвърляни в ледените води, за да се удавят. При всеки опит на жертвите да се измъкнат от водата телата им били пробождани с пики или мечове. Това е бил предпочитаният метод за умъртвяване на монахини и свещеници в онези смутни времена.

Английското наказание за държавна измяна

До 1814 година наказанието за държавна измяна е било едно от най-кървавите изтезания, измислени от човек. Хората били последователно бесени, скопявани и изкормвани. Задължително екзекуциите били публични. Жертвата първо била влачена от кон около 200 метра. След това била бесена за кратък период, като се внимавало да не умре. Следвало горене с живи въглени, кастрация и изкормване, като също се внимавало жертвата да не умре. Краят идвал с разчленяване на осъдения. По този начин е екзекутиран Уилям Уолас от известния филм на Мел Гибсън „Смело сърце”.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest