sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Празници»Честваме успение на Света Анна

Честваме успение на Света Анна

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k940
Света Анна
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

На 25 юли Църквата почита успението на Света Анна - майката на Света Богородица.

На този ден имен ден празнуват Анна, Ана, Анка, Анко, Ан, Яна, Янина, Янко.

Името Анна идва от староеврейската дума Hannah, което означава благодат. То е едно от най-разпространените и предпочитани имена за момиченца. Познато в България, Русия и много страни от католическия свят. Жените, които го носят, са трудолюбиви, всеотдайни, деликатни, майчински настроение. Готови да се притекат на помощ на всеки. И не случайно!

Света Анна е покровителка на брака, семейството, майчинството, закрилница на девиците, вдовиците и бременни жени.

Според Евангелието Анна и нейният съпруг Йоаким са били посетени от ангел, който им е съобщил, че ще стават родители, след като дълго време нямали деца.

9 месеца след посещението на божия пратеник – на 8 септември, се родила Божията майка.

Св. Анна

Тогава Анна обещала да посвети детето си на служба на Бог и на тригодишна възраст Мария е отведена в храма.

За днешния ден съществуват строги забрани. Жените не трябва да работят, за да не се разболеят децата им, а мъжете не трябва да излизат по откритите полета, защото тази вечер се появяват самодиви и може да ги отвлекат.

На този ден птиците не трябва да бъдат оставяни да летят на свобода, за да не бъдат примамени от магии, които да донесат в дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
46
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
25165
25165
09.12.2015 09:36
В нормалните западни държави никой не прави магии на никого и затова им върви. В България масово се правят магии и затова винаги ще сме на дъното.
17
20
Боян
Боян
28.04.2015 22:56
Чародей Теди разваля магии, помага при болести, отговаря на въпроси от бъдещето, намира изгубени пари, разваля лоша карма, събира семейства. Не си губете времето по врачки!!! - обадете се на чародей Теди 090063070 с вътрешен код 640
8
9
Георги
Георги
05.06.2015 20:45
Стоите далече от чародей, врачове и магьосници. Да се покланяме само на ГОСПОД нашият БОГ.

Исая 8:19
И когато ви рекат: Допитвайте се до запитвачите на зли духове, И до врачовете, които шепнат и мърморят, отговорете: Не трябва ли един народ да се допита до своя Бог? Ще прибегне ли при мъртвите заради живите?
13
5
GeorgiRGeorgiev
GeorgiRGeorgiev
10.12.2014 15:23
Цитирам от Божието Слово Библията:

Исая 8
19 И когато ви рекат: Допитвайте се до запитвачите на зли духове, И до врачовете, които шепнат и мърморят, отговорете: Не трябва ли един народ да се допита до своя БОГ? Ще прибегне ли при мъртвите заради живите?
20 Нека прибягнат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, Наистина няма зазоряване за тях.
6
5
wiccan
wiccan
09.12.2014 18:18
Магьосничеството е религия, драги, не си ли чувал за Уика? Гледай си там Бога ти и не се закачай с вещерството.
8
7
GeorgiRGeorgiev
GeorgiRGeorgiev
09.12.2014 20:00
Ходил съм на врачка близо 2 години. Изведнъж животът ми пропадна, бях почти на дъното и не намирах изход, не намирах смисъл да живея. Бях в най-трудният си период в живота. Някои от нещата,които станаха след, които животът ми като че пропадна изведнъж, бяха неща, които жената, която ми гледаше на кафе ми беше предсказала. Врачки, бачките, гадателките, екстрасенсите, като цяло хората занимаващи се с такива неща нямат дарби. Това не са дарби. Нещата, които правят ги правят чрез зла сила - това е от дявола, не е дарба. Хората, които ходят при тях и тези, които употребяват тези дявослки ритуали и практики си навличат проклятие и се устремяват към дъното, към вечно осъждение. Да отиде човек на врачка е близко до това да тръгне да се самоубива. Това е пагубно. Това е проклятие.
Когато бях в най-трудният момент в живота ми, месеци след, като бях ходил на врачка около 2 години, тогава в този най-труден период в живота ми, БОГ ме привлече към СЕБЕ СИ, ТОЙ ми подаде ръка и ме измъкна от дълбоката дупка в която бях и пропадах все повече. БОГ е твърде Милостив ! ТОЙ ме измъкна от проклятието на врачуването, което бях си навлякъл, от проклятието на сатана. БОГ ме спаси. ТОЙ ми даде да позная че врачките, екстрасенсите, гадателките и хора занимаващи се с окултизъм и подобни дяволски практики, правят тези свръхестествени неща - като да познават частично бъдещето (и други свръхестествени неща) чрез дявола ги правят, чрез злото. Тези хора нямат никакви способности. Това е погубване за човека - да ходи и да практикува врачуване, гадаене, баене и подобни дяволски практики.

Това пише в БОЖИЕТО СЛОВО Библията.

Второзаконие 18
10 Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел,
11 никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;
12 защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.
13 Съвършен да бъдеш пред Господа твоя Бог.
14 Защото тия народи, които ще завладееш, слушат астролозите и чародеите; но на тебе Господ твоят Бог не е позволил това.

Откровение 21:8 А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, ЧАРОДЕЙЦИТЕ, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт.

БОГ да ви благослови.
8
4
GeorgiRGeorgiev
GeorgiRGeorgiev
09.12.2014 13:17
Тези ритуали описани по-горе не само не ни помагат, но някой от тях могат да бъдат пагубни и разрушителни за живота ни, като този например:

"На празника на Света Анна неомъжените момичета могат да гадаят кога ще се венчаят."

Магьосничеството е мерзост и грях пред БОГА.

Нужно е да търсим БОГА и да уповаваме всякога на НЕГО. Всичкото добро е от НЕГО. Само ТОЙ и НЕГОВИТЕ думи, НЕГОВОТО СВЯТО СЛОВО ни дават вечен живот. А тези "ритуали за защита" описани в тази статия с нищо не ни помагат, а ни вредят, сами не можем да си помогнем и не можем да се спасим. Единствено в БОГ ни е надеждата. В НЕГО трябва да уповаваме, на НЕГО трябва да се надяваме. ТОЙ е нашата канара, ТОЙ е нашето избавление. БОГ помага на окаяните, на обременените. ТОЙ прощава на тези, които се покайват и приемат жертвата на НЕГОВИЯТ ЕДИНОРОДЕН СИН ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС, КОЙТО даде СЕБЕ СИ за всички. ТОЙ плати цената за всичките ни грехове.
Спасяваме се единствено като се покаем и повярваме в ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС.

Цитирам от Библията. В този стих пише за ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС:

Деяния 4:12 И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим.

Единствено чрез ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС се спасяваме, НЕГОВОТО ИМЕ е единственото дадено на човеците, чрез, което трябва да се спасим.

БОГ да ви благослови. Амин.
11
16
Поля
Поля
03.07.2014 12:49
пълни глупости
7
3
Потребител#120975
аиде бре ,винаги се правиат ,това ,има некадарници е друг вапрос да ви взимат париците.....
7
6