sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Езотерика»Първа чакра - какво трябва да знаем

Първа чакра - какво трябва да знаем

Първа чакра - какво трябва да знаем
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Чакри наричаме енергийните центрове в нашето тяло, които регулират всички негови функции и процеси.

Съществуват 7 чакри, които са разположени на различни нива от върха на главата, до основата на гръбначния стълб. Всеки енергиен център има различна вибрационна честота и е оцветен в различен цвят. Днес ще се запознаем с първата от седемте чакри, за да знаете как да се грижите за нея и да работите в хармония заедно.

Първата чакра Муладхара - Коренна чакра

Първата чакра, наречена Муладхара, е разположена дълбоко в гръбначния ни стълб отдолу-нагоре, където се намира опашката. Може да срещнете нейното название и като Коренна чакра, защото думата мул означава корен, а адхара – място.

Тя отговаря за физическите усещания - чувството за физическа болка или удоволствие. Муладхара е нашата връзка със земята и ни помага да се чувстваме заземени, в безопасност и уверение в себе си. Цветът на първата чакра е рубинено червен, а сетивото, за което отговаря, е обонянието.

Първа чакра

Според източната езотерична литература, всяка една чакра е представена с определен брой венчелистчета, които всъщност са вихри, въртящи се с голяма скорост. Вихрите на първата чакра са четири и отговарят на елементите на Земята. Изобразява се под формата на тъмночервен лотос, като в центъра е разположен жълт квадрат, в който се намира червен триъгълник, насочен с върха надолу. Квадратът символизира елемента Земя, а триъгълникаът в него - творческата енергия.

Коренната чакра побира в себе си всички възможности на човешкото тяло. В нея се намира потенциалът на нашето битие и е център на самосъхранението. Чрез Муладхара ние се свързваме с традициите и рода. Що се отнася до нашето тяло, тя управлява отделителната система, бъбреците, ректума, ануса, дебелото черво, седалищния нерв и за цялата опорно-двигателна система.

Ако коренната чакра е блокирана, е възможно да се появят проблеми с храносмилането, проблеми в долната част на гръбнака. Кисти в яйчниците, болки в тазобедрените стави, а също така може да се появи чувство на страх, несигурност и тревожност. Когато Муладхара е с намалена активност, можете да изпитате проблеми с концентрацията и да се чувствате замаяни.

Балансиране на първа чакра

За да балансирате първа чакра и да я успокоите, чакрата трябва да отделите време за медитация и йога. Йога позите "орел", "поздрав", "женски шпагат" и "палма" са идеални за тази цел. Ако йогата не е вашето призвание, можете да доброволствате в различни каузи, да оказвате помощ и съчувствие на околните. Препоръчително е също да се разходите сред природата на свеж въздух, за да "пречистите главата си".

Грижете се добре за своята Коренна чакра, за да получавате необходимата грижа и от нейна страна. Вече знаете как. По този начин ще се чувствате уверени, удовлетворени, физически здрави и в хармония със самите себе си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest