Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Как да тренираме щастието, за да го запазим

Как да тренираме щастието, за да го запазим

Как да тренираме щастието, за да го запазим

Щастливите хора винаги привличат щастието, защото тук работи така наречения принцип на доминото - пускайки верижната реакция и радвайки се на дребните неща в живота ви, вие привличате радостта в живота си и сте обградени от хора, които са също толкова позитивно настроени.

В действителност това чувство не е просто емоционален отговор на неподходящите външни обстоятелства. За да сме щастливи, ние трябва подобно на бодибилдърите в залата, да тренираме мускула на щастието си и само с редовните упражнения, ще можем да достигнем вътрешна хармония и блаженство.

Как да станете истински щастливи и да запазите щастието за постоянно?

Осъзнайте силата си

Сигурно сте чували как хората се намират във власт на емоциите си и нищо не могат да направят с това. В действителност обаче нещата стоят точно по обратния начин, а именно не вие трябва да робувате на тях, а те на вас. Всеки от нас трябва да стане Супермен, Батман или пък Невероятния Хълк!

Към пътя на своето лично щастие - вие трябва да бъдете своите супергерои. Пуснатите на произвола емоции губят силата си. Можем да им придадем сила, ако ги подхранваме правилно и ги интерпретираме по начин, който ние искаме.Трябва да се научите, че вие сте способни да сте щастливи и трябва да бъдете такива, а не да слугувате на чувствата си!

Започнете деня с упражнения за щастие

Нека първото, което правите сутрин е това, което истински ви носи удоволствие. Много погрешна тактика е да започвате деня си, миейки чинии или чистейки в дома. Много по-добре е да направите йога упражнения или да потренирате. Така ще "поканите" положителните емоции в съзнанието си и деня.

Обградете се с красота

Tрениране на щастието

Нека всичко, което е около вас, ви носи щастие. Можете да започнете да изучавате фън шуй, да направите ремонт в дома ви, да аранжирате цветята във вазата или просто да слушате вечер хубава музика. Разбира се, че не можете да контролирате всичко в живота си, но нека поне това, което можете - да е винаги красиво и по ваш вкус.

Усмихвайте се по-често

Учените отдавна са доказали, че усмихнатите хора са винаги по-привлекателни за околните. Хората, които се усмихват и се радват на всяко нещо в живота, намирайки позитивното, са много по-уверени и щастливи. Последвайте този пример и "поканете" щастието и усмивките в живота ви.

Кажете "не" на нещата, които ви правят нещастни

Животът е само един и ние сме длъжни да го изживеем така, както само ние искаме, а не да следваме сляпо желанията на обществото и стереотипите, които то ни налага. Така например, замисляли ли сте се че понякога харчим прекалено много време, за да изчистим дома ни до съвършенство, а вместо това можете да споделите тези спестени минути, за да прекарате повече време със семейството ни или вършейки любимите ни занимания.

Освен това, колкото повече време харчите за неприятните емоции като страх, тревога, безпокойство, то това води съответно и до нервно изтощение. Именно затова е важно да премахнете от живота си факторите, които ви карат да се чувствате стресирани и тъжни. Това няма да е никак лесно и ще ви се наложи да направите сериозен самоанализ и преоценка на ценностите ви. Бъдете уверени обаче, че това ще си заслужава и получения резултат ще удовлетвори емоционалните ви потребности.

Кажете „да“ на всичко, което ви зарежда и носи усмивка

Позволете на щастието да превземе ежедневието ви, радвайки се на всеки момент с вашите близки. Вие заслужавате да сте щастливи и никой не може да ви отнеме това право. Научете се да гледате над нещата и да не приемате всички близко до сърцето си. Постарайте се и да не се замисляте винаги за материалната страна на нещата. Ако се научите да не оценявате щастието само в моралната изгода, тогава живота ви ще стане много по-ярък и сочен, пълен с щастие и много усмивки.

Тренирайте и душевните, и физически мускули

Изследванията доказват, че физическите упражнения помагат да премахнем тъгата и лошото настроение. Обезателно ще се почувствате пълни с енергия и много по-бодри, ако тренирате редовно или пък всеки ден се разхождате сред природата.

Решете за себе си кое е добро и кое е лошо

Щастлива жена

Ако разбирате ясно, какво ви кара да се чувствате тъжни и кое - щастливи, то тогава ще ви е много по-лесно да избягвате негативните емоции. Дори и другите да не приемат вашите лични разбирания, това не бива да ви тревожи. Животът си е ваш и само вие имате право да го контролирате. Време е да погледнете щастието в очите и да му се усмихнете широко.

Научете се да игнорирате тъжните неща

Разбира се, че това не значи да сложите розовите очила и да не виждате нищо около себе си. Просто можете да започнете с игнорирането на лошите новини например и да се насочите към нещата, които предизвикват у вас чувство на радост, доброта, състрадание, разбиране или душевен прогрес.

Но не игнорирайте тъгата

Понякога именно това чувство може да ви помогне да оцените истински щастието и емоциите, което ви носи то. Тайната на щастието и осъзнаването му се крие в това, че дори и понякога да се чувстваме не по най-добрия начин, то това не е краят на света и само от вас зависи дали ще останете да вълната на радостта или тъгата.

Усмихвайте се по-често и се радвайте на малките неща в живота ви. Подкрепяйте близките ви и бъдете винаги до тях, защото именно важните за нас хора са нашето щастие. Използвайки съветите ни, вие ще можете да програмирате подсъзнанието си да умее да приема щастието и да рестартирате съдбата си към по-добро.

Вижте още:

- Самоналожени житейски калъпи ограбват щастието ви;

- Как да сме щастливи според будистите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest