Лаптопите пречат на здравия ни сън
Laptops Prevent us from Sleeping Well
sanovnik.bg»Статии»Сънища»Лаптопите пречат на здравия ни сън

Лаптопите пречат на здравия ни сън

AdminAdmin
Дарт Вейдър
669358
Компютър

Няма две мнения, че липсата на здрав и пълноценен сън е предпоставка за множество негативни последици върху организма на човек. Човешкият сън е зарядното на организма, който, за да работи на 100 % е нужно да е стабилен и достатъчен.

Едно след друго се роят изследвания на специалисти, които доказват плюсовете и минусите на устройството на съвременното обществото върху здравината на неговия сън.

Поредното сериозно доказателство за негативното влияние на модерните технолигии върху спането на хората е вече факт.

Според експертни проучвания и оценки привържениците на съвременната компютърна техника и по-специално на лаптопите не могат да се радват на пълноценен сън, ако любимите им „машинки” се намират близо до тях или пък са в режим на работа.

Учените са категорични, че за да може човек да се радва на спокоен и пълноценен сън, той трябва да спи в помещение, в което не работи компютър.

Лаптоп

Лаптопът, който иначе е нещо удобно без което съвременния модерен човек е едва ли не изгубен, трябва да е изключен най-малко два часа преди да си легнем в кревата и да потънем между завивките. Необходимо е също така интерактивните уреди да са на солидно разстояние от нас.

Според задълбочените изследвания на американски изследователи преносимите компютри са в състояние да объркат човешкия мозък. Те страшно много вредят на здравия сън, най-вече защото излъчват ярка светлина, която мами нашето съзнание.

Подобно действие и влияние имат всички видове модерна електроника - лаптопи и iPads. Електронните уреди създават заблудата в нашите глави, че все още е ден и по този начин способстват увеличаването на шанса да страдаме от безсъние и риска от безсъние.

За да преборим липсата на безсъние и да предразположим мозъка си към здравия сън, специалистите препоръчват два часа преди лягане да заменим работата на лаптопа с една приятна книга, която лесно осигурява почивка на мозъка и го „настройва” към прозявки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest