Жените сънуват по-често кошмари и по-често помнят сънищата си

Жените сънуват по-често кошмари и по-често помнят сънищата си

0

Изследване е установило, че жените по-често сънуват в кошмари и в сравнение с мъжете нежния пол е по-склонен да запомня сънищата си.

1

Кошмари

Кошмари - Новите заглавия и публикации. Необясними явления, загадки и всичко на тема Кошмари. Нашите статии за Кошмари от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Кошмари.
Кошмари - Защо странните сънища ни тресат по пълнолуние

Защо странните сънища ни тресат по пълнолуние

23.01.201603152

Установено е, че дните от седмицата и сезоните по никакъв начин не влияят на съдържанието на това, което сънуваме. Но в дните и по време на пълнолуние те се променят и стават, меко казано, странни.

Кошмари - Как да се отървем от кошмарите?

Как да се отървем от кошмарите?

01.11.201501270

Често това са сънища, в които собственият живот или този на близък човек е застрашен. Сънуващият има усещането за безнадеждна ситуация и за невъзможност да се защити.

Кошмари - Стрес и хоръри предизвикват кошмарите

Стрес и хоръри предизвикват кошмарите

24.10.201501654

Кошмарите спохождат всеки от нас. Има редица причини, които предразполагат това явление. Като например стресиращи събития или напрежение по време на работния ден.

Кошмари - Защо ни връхлитат кошмари и какво означават те?

Защо ни връхлитат кошмари и какво означават те?

25.09.201501922

Кошмарите се делят на две категории - посттравматични кошмари и стресиращи сънища, причинени от заобикалящата среда. Последните имат митологичен/фантастичен корен и често могат да бъдет причинени дори и от страшен филм, който сте гледали.

Кошмари - Кошмари ни преследват заради пикантната вечеря

Кошмари ни преследват заради пикантната вечеря

22.09.20150871

Любителите на пикантни храни може да се наложи да преосмислят вкусовите си предпочитания - поне що се отнася да пикантна вечеря. Консумацията на пикантни храни и напитки непосредствено преди сън може да предизвикат кошмари.

Кошмари - Чаят ни спасява от кошмари

Чаят ни спасява от кошмари

05.09.201504376

Редовната консумация на чай намалява с 50 вероятността да се събудим през нощта от кошмари. Жените имат по-често неспокоен сън от мъжете. Тианинът действа успокояващо на мозъка ни.

Кошмари - Учени съставиха медицински съновник

Учени съставиха медицински съновник

02.09.201504224

Според група британски учени от университета Лафбъро сънищата, които сънуваме всяка вечер, сигнализират за наличието на различни болести.

Кошмари - Най-често срещаните кошмари

Най-често срещаните кошмари

30.07.201501883

Всеки от нас е сънувал кошмари. Ново изследване сочи, че всъщност много от тях са сходни при повечето хора. Възможно е те да са просто плод на подсъзнанието и да нямат обяснение, но в много от случаите имат точно определено значение и тълкуване.

Кошмари - Сънищата, които предсказват нещастие

Сънищата, които предсказват нещастие

20.03.20151121772

Вярва се, че много от сънищата ни са пророчески и предсказват бъдещи събития. За някои от виденията се казва, че с точност мога да предупредят за наближаващо нещастие.

Кошмари - Легенда за капана за сънища

Легенда за капана за сънища

11.10.2014312766

Капан за сънища, сънохващач или ловец на сънища е ръчно изработен индиански талисман, състоящ се от върбов обръч, в който е преплетена мрежа от шнурове, наподобяваща паяжина.

В Съновник.бг на тази страница ще попаднеш на последните теми и статии за Кошмари. Нашият екип се старае да публикува често разнородни материали на тема Кошмари. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Кошмари. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Кошмари. Кошмари, съвети и мнения.