Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Днешното поколение и криворазбраното им поведение

Днешното поколение и криворазбраното им поведение

Днешното поколение и криворазбраното им поведение
В днешно време стана много модерно да обичаш човек, който даже не можеш да понасяш и всичко това само заради няколко мили думи, казани от него. Модерно е и да правиш неща, които са забранени и противозаконни. Вече е факт, че хората казват, вършат и мислят, неща, които не са така. Неща, които всъщност изобщо не одобряват и не харесват, но ги правят/казват за да бъдат забелязани и харесани. Най-голямата грешка, може да бъде това, да направиш нещо, само защото на някого му е изгодно да го направиш.

Само за да види реакцията на околните, след като си го направил. Някои хора правят разни неща, само за да бъдат уважавани от другите. Нямат собствена гледна точка и собствено мнение и се влияят от другите, които ги подстрекават да вършат (в по-голямата част глупости) неща, за които могат да съжаляват рано или късно. За всичко си има последствия, но най-големите последствия няма да са за хората, направили глупост, защото са се повлияли от някого, а за човека, стоящ зад тази глупост.

Именно човекът, който е накарал друг човек да направи нещо, което не е позволено (с други думи: нещо лошо). Бедните са изолирани, заради това, че външният им вид (в повечето случаи не е като този на "заможните", "надутите", "богаташчета"), които се имат за нещо повече. Изолирани са и затова, че никой не желае да ги опознае, съдейки ги САМО по външният вид.

Хора, които гледат само външността са хора, които не си дават сметка за човека отвътре. Нямат идея колко потенциал и доброта има в хората, които за тях са "бедни", "прости", "различни". Точната дума е, че такива хора, които живеят скромно и са свикнали с малкото са в повечето случаи РАЗЛИЧНИ! Но има и такива, на които се обещават различни неща, или са залъгвани да опитат (най-често наркотици, алкохол, цигари и т. н. ) различни неща; Така постепенно добротата изчезва от тях. Животът им започва да става все по-зависим от тези т. нар. "удоволствия".

Заради тях животът им не само става по-ужасен, но в главата им остава мисълта за "подобрение на живота". Например наркотиците. те действат точно така. Карат те да си мислиш, че си добре. Но не. Всъщност с всяка изминала минута/секунда става все по-зле. . Стана модерно и да се използват все повече чуждици. Българското у някои "Българи" започва да изчезва. Но не е само това причината. Някои хора пропадат по няколко причини:
1) отказ от образование
2) тръгване по лош път (алкохол, наркотици . . )
3) накърнявайки Българската История и хората, които са загинали за родината ни. Вулгарният език към тях и това, че не знаят кой е примерно Левски! ?

Но, това е техен проблем. Те се решили да затънат в калната яма на живота. Това е техният избор. .
Друг проблем е и тормозът (не само в училище) на хора, по-малки, а и не само по-малки от другите.
Тормозът е един вид "показване"/"доказване", че някои са нещо ПОВЕЧЕ от другите. Някои са харесвани точно заради това, че тормозят хората, насилват ги, удрят ги и т. н.
Именно насилието е модерно днес. Върви осмокласник по коридора в училище и единадесетокласник се блъска нарочно в него. Веднага след това, в лицето на осмокласника е изкрещяно:

"Ти що се блъскаш в мен ВЕ! ? " На което отговорът е: "Не съм се блъснал аз! Ти се блъсна в мен! " След което започва една свада, от която се стига до този отговор от ответната страна: "Недей ми отговаря, бе мухльо! Май искаш бой! ? " След което, започва отново спор, който завършва с ритник/удар, или сбиване в най-честия случай.
Не само това стана модерно. Стана модерно набеждаването на невинни, за нещо, което не са направили. Това също е един вид тормоз, при който те изкарват виновен теб, за нещо, за което даже не знаеш. Друг проблем е и бягането от час и държането с учителите, сякаш са животни. Това е много грозно и уникално тъпо.

Гнева е нещото, което оцветява днешното поколение. Също така и любопитството: "какво ли ще стане ако пробвам това? " и т. н. В днешно време стана модерно да бъдеш с някого само за една нощ. Само за да видиш какво е и/или да се възползваш от него. Пример за това е платената любов. Чрез нея, нещастните и недоволните съпрузи/съпруги и/или тийнейджърите по един или друг начин задоволяват своите потребности.

Според мен това не е начинът. Или не са сериозни във връзките/или са нямали връзка никога/или просто искат някоя за една нощ, а после да я изритат като парцал. Днешното поколение е пълно с хаос и проблеми. Някои не знаят какво искат и/или изобщо нищо не искат. Просто да забодат спринцовката с дрога и да забравят за проблемите поне за няколко часа. .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
Общо гласували: 10
58
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
15.03.2014 23:41
Страхотна тема! Поне един човек да каже истината и поздравления на всички, които го следват. Младото поколение наистина затъва, но явно никой не осъзнава, че това са хората, които утрешния ден ще управляват държавата. Но както е написано в темичката, сега е модерно да си тъп, да си простак, да пушиш и пиеш... а хората, които наистина заслужават да ги похвалят и осенят се смятат за скучни и задръстени. Което е адски жалко, защото по-голямата част от желаещите да се образоват и развиват си заминават в чужбина, а тук какво остава?
Аз лично нито пуша, нито пия. И ако ме питате дали не ми е скучно така, ще ви кажа че има и други, много по-готини неща, за които не ми трябва да се напивам. А знаете ли.. адски тъпото е когато човек се НАУЧАВА да пие или пуши, а не го прави защото му е харесало. Вярно, че на някои алкохола (според вкуса на човек) му харесва, но повечето младежи се научават да пият като започват със смесване с безалкохолно примерно. Само ще ви кажа, че това е супер-мега-яко тъпо!! И ако някой от вас се познае в това описание и все още пие и пуши само заради компанията, бих му се изсмяла в лицето. ;)
16
0
Мима
Мима
28.10.2014 16:30
Не е ли все пак по-правилно да се каже "Това е много,много неправилно"вместо"супер мега-яко тъпо"?
3
0
Jackie
Jackie
15.03.2014 19:33
Браво!Заради хора като теб все още вярвам че нещата в тази страна могат да се променят към добро. :)
11
0
Suni Dani
Suni Dani
12.03.2014 18:44
П.С.Направи есе по тази тема и ще имаш 6 :)
10
0
Зетабета
Зетабета
13.03.2014 21:12
Денилов,да запазиш своята САМОЛИЧНОСТ е най-трудното нещо на този свят,ти УСПЯВАШ да бъдеш СЕБЕ СИ и това ти прави чест! Не се огъвай пред житейските проблеми и неудачи, всичко отминава и отшумява, само твоето АЗ ще бъде винаги редом с теб и никога не ще те предаде.Много щастие ти желая и успех в твоите начинания!
7
0
Suni Dani
Suni Dani
12.03.2014 18:41
лелеее нямам думи!!! Браво на автора, подкрепям те напълно! Много точно написано!И всичко е ВЯРНО!!!
Много агресия има в днешната младеж.Аз съм била свидетелка на всичко това в училище!
1.Един мухльо аз бях малка 6,7 клас и не стига че съм дребничка тоя пък 10 11кл беше и аз както си вървя по коридора тоя с бясня скорост се засили и ме блъсна направо изхвърчах на 1м, добре че не паднах и май се забих в ламперията.Простак.На това отгоре съм момиче как може такова неуважение.Да се докаже пред др-те ли.Нямам думи за такива!
2.Аз не съм от заможните дето се обличат марково, да.Затова не ми се е обръщало много внимание в училище.Само като имат зор да преписват и да им помогна.Но аз съм доволна сега вече на 19г от себе си, от живота, живея си спокойно, щастливо и мисля че нямаше да бъде така ако бях богаташка кифла.И съм благодарна, даже съм сънувала КОШМАР че съм станала такава, за мен това е кошмар.
3.Като бях малка и аз съм била жертва на тормоз, но не прекалено с бой чак..а психически.Да не говоря че малки високомерни надути лапенце 1,2 клас без грам възпитание се закачат на по-големите.
4.Алкохол, наркотици, цигари, дискотеки не са за мен, може някои да си помислят ,че съм монахиня, но не ми дреме, само аз си знам, а и не искам да копирвам другите, да се водя по тях, те да ми дават акъл какво да правя (това което те, че е "модерно") затова и много не излизам с такива, около мен вс са такива.
5.Оф бягането от час,неходенето на училище..познато.Часа е 10ч, а нашите "кокони" са на кафенца, даже на училище не са, не е и междучасие, и са 12 клас.. матури ги чакат.Ама нали мама и тати са видни, и ще се размине!
6.Да,отварят се на учители, заплашват ги, обиждат ги!!!И нищо не им правят на такива!
7.Секса вече трябва да го почнеш на 13-15г иначе не си от групата на "готините".Също и пушенето, и почват да тисе подиграват, сякаш е нещо срамно.
Жалко, трагедия!!!
12
0
Александър ◢◤
Благодаря, постарах се :)
4
0
Един
Един "изостанал" баща
13.03.2014 08:28
Браво момиче ! Радвам се че има и момичета като теб ! Имам дъщеря на 15 и е точно такава "кифла"- но не сме богати а тя мина в класата на "готините "на 11 или 12.Досега живееше при майка си а от 3 месеца е при мен - така че знам каква е истината.Баща съм и за мен това не е само "кифла" а ходещ , тъп , малоумен ходещ трипер.И интересното е че е магнит за цигани и проблеми - иначе е хубаво момиче но в главата явно не е добре!!! Така че се радвам истински за момичета като теб. Пожелавам ти от все сърце всичко каквото заслужаваш - ДА ГО ИМАШ !!!!!!!!
10
2
Зетабета
Зетабета
12.03.2014 18:26
Здравей! Всеки от нас волно или неволно е допринесъл за развитието на"БЕЗПЛОДНОТО" и" БЕЗДУХОВНО" поколение,което ще бере плодовете на своето безплодие след около 15_20 години.Грешката е'преди всичко,на родителите,заети с добиването на хляба насъщни и безразличието,в повечето случаи,към интересите на отрочетата си,нежелание да ги напътстват,отричането на духовни ценности....Живота е,за повечето,ДЖУНГЛА- само силните оцеляват!Бог да ни пази от " богатите"" нафукани" сополанковци,от духовнослепите "интелигенти" и новоизлюпени " богаташчета".! Истинските хора вървят по своя път,а Бог неслучайно ги среща и събира.От все сърце ти желая по своя път да срещаш само ИСТИНСКИ ХОРА!"ДРУГИТЕ" подминавай с безразличие.Не позволявай да те превърнат в" безлично безгръбначно"
11
0
Suni Dani
Suni Dani
13.03.2014 18:20
Благодаря, дано, надявам се, щом нямам желание да кривна от пътя си:) и на вас всичко хубаво.Не можете да промените дъщеря си, никой не може да промени друг ако той не го иска или осъзнае.
4
0
Suni Dani
Suni Dani
12.03.2014 18:42
Напълни ми душата!:)
1
0