Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Писна ми, какво е това поколение!

Писна ми, какво е това поколение!

Писна ми, какво е това поколение!
Здравейте, таман съм на муза на яд и реших да споделя.
Защо има такива хора или по-точно разни пишлемета, тарикатчета, които не почитат по-възрастните от тях, отварят се и т. н. Примерно в училище чак на учителите се зъбят и отварят и гък не можеш да им кажеш. Едно време имало ли е такова, ще повишиш тон на учител, ама след като ти прасне ръката с палката!

Друго освен училище, и съседи да са познати, как може да са толкова надменни лапета да се отварят на големи хора, зрели! Човек не може забележка да йм направи, а те "Ай мълчи уе". Какво е това?

Отчайвам се, виждам разликата от поколение на поколение, децата стават агресивни, пубарите тарикатчета. Едно време е нямало такива неща, имало е морал, не знам от коя година да кажа, може би след 1990, се променят нещата, новото поколение няма нравствен морал, ценности, и ще става все по-лошо.

Или да поздравиш някого а той да те гледаа и да мълчи. Темерути/темерутки.
В автобус влиза жена с дете или възрастен човек, никой не прави място, а аз винаги правя, сядала съм и в майка в скута само да направя (на 19 г съм, но съм миньон, така че не съм й тежала) или съм стояла права. Но ако аз съм на мястото на правостоящите като остарея, никой няма да направи място.

Нямат възпитание, култура, за тях е готино да са отворени, да се фукат с колите си, големите кучета които ги пускат да ръмжат и лаят, или да кажат някоя простотия.
Да не говоря за обръщения, нови думи в техния речник, псувни, и да не говоря че вече някои деца от малки знаят какво е секс, или даже са гледали, използват на училище грозни думи (малки деца в 1, 2, 3 кл. ) псуват. .
Това не се отнСЯ ЗА ВСИЧКИ да уточня, все се намират и възпитани деца и хора, но намаляват все повече и се изместват от простотията.

И един пример за край чух с ушите си и видях едно дете на 5, 6г вика на баба си "Митке, Митке ма, къде ще ходиш, кафе ли да пиеш? " (няма бабо), а бабата "Дет си искам ша ходя уа, ти на г*за ми чорбаджия ли ще ставаш?
Споделете и ваши мнения, случки по тази тема
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 7
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (42)

Изпрати
КХ
КХ
11.11.2013 15:40
Хора на по 14-19 години, седнали да се вайкат като бабите си каква била днешната младеж. :D
Когато порастнете още малко, ще разберете, че всички тези неща - "правенето на голям" - са просто период и ще отминат. Може би тези деца няма да станат стойностни хора един ден, но рано или късно ще станат зрели.
Аз също виждам тези деца всеки ден в градския транспорт, но виждам и родителите им, които вместо да ги постегнат малко, толерират лигавните им. Те виждат такъв пример, виждат и че по този начин могат да привлекат внимание. Например едно момченце на 8-9 годинки към баща си (и двамата с къси вратлета и анцузи) - "този шофьор как кара толкова бавно, ще го пребием, нали, тате?". Отговорът, който беше по-стряскащ - "да, тате". Щом детето вижда този тип отношение, няма как да се държи по друг начин.
Да, тези деца са дразнещи. Не бих се върнала на вашето място, когато трябва да прекарваш по осем часа дневно заедно с тях в една класна стая. После ще разберете, че обществото не може да бъде променено - то е такова, каквото е. Единственото, което можете да направите, е да сте различни и да възпитате децата си да са културни.
Сладкото е, че правейки сравненията с "едно време" вие влизате в същия модел на подражание на по-възрастните. Но е нормално. :)
3
0
Стефан
Стефан
09.11.2013 20:00
Тенденцията е наистина към опростяване и изродяване на младежта/както и материализиране на живота като цяло/, но според мен това ще е до време, ще се понаситят на леките поведения и пороци и както модата рано или късно се връща...така може и това да се промени към по-добро, няма да е все към лошо! Който иска и сега в това време може да си има обноски и да се държи прилично, рано или късно ще се намери човека който ще го оцени, простотията и лицемерието са до време!
3
1
Suni Dani
Suni Dani
09.11.2013 09:24
Да, дфгфдг, така е. И аз като слушам текстовете се чудя какво им харесват, рапа не е лоша музика, но нека текстовете да са смислени и цензурни. За тях възпитанието, културата, милите обноски са нещо смешно, старомодно и тъпо.
3
0
dfgfdg
dfgfdg
09.11.2013 00:50
Така е! До някъде все пак си мисля и че музиката им влияе зле. Да не кажа голяма дума, но съм сигурен че 80% от тея пишлемета днешно време слушат Дриско, 100 кила лайна, а пък да не говорим за онея Чаляни, Хон Конг, Димчоу или там каквито обичат да се наричат.

Песните са тъпи, безмислени изречения в който само пеят за алкохол, трева, кучки и т.н. и единственото нещо което втълпяват в главите на децата днес е мотивация да пушат трева, да пият и да ходят с походка все едно цяло село работи за тях.

Чак и по телевизията започнаха да ги излъчват, Боже мили!
4
0
Suni Dani
Suni Dani
08.11.2013 19:41
така е милички, прави сте, да, за темата на училище - пушат от малки, разсъбличат се, имат много богат речник на простотии, момичетата на училище по едни мини мини къси панталонки, голямо деколте, прашката отзад се вижда, не е дискотека това, а училище. Едно време как е имало униформи, ред, контрол, сега разпусната работа, всеки прави каквото си иска, ниска грамотност и образование, и като такива деца/младежи сега, ще има такова поколение, ще възпитават така децата си, както и колкото те са възпитани.
МДА,Суит_гл и естрела64 напълно сте прави. Не знам как и от къде тръгна цялата тази работа..Този голям процент на промяна и простотия. Защо едно време е било едно, а сега съвсем друго?Кое толкова промени хората?
3
0
Мардж
Мардж
08.11.2013 14:41
в 6 клас вече правят се*с ! Аз съм 7 ! И не съм г правила ! Целуват се ,разсъбличат се,момичетата псуват като каруцарки...!Децата не са като едно време ! Адски ми е мъчно!
3
0
super_girl
super_girl
08.11.2013 10:36
в моето даскало пък пушат и то не кой да е ами ДЕЦА /подчертано/ в 1-2 клас???? Това вече е пълен ужас! Вярно и аз съм в пубертета и аз лудея на воля, но поне знам кога да спра и да се държа нормално, а не да гледам и да слушам как учителя ми обяснява че човек от мен няма да стане... или пък, наскоро имахме РС /род. среща/ обаче с ученици, и всички ту за това - хи-хи-хи, ту за онова - хи-хи-хи.... кошмар е! тва поколение отива, без извинение, по дяволите!.....ей, то било хубаво да си го излееш каквото ти е на езика :D
2
0
mda
mda
07.11.2013 21:47
За съжаление много от родителите не считат за необходимо да възпитават децата си и да развиват морал в тях... Нацията ни изпростява в геометрична прогресия... Аз лично не виждам как може да се оправят нещата освен ако в училищата не се пуснат задължителни часове със психолог който да се опита да компенсира немърливоста на родителите ... това разбира се няма как да стане защото "Прост народ лесно се управлява" и това е даже цел. Докато овцете се ядем едни други вълците пируват. Остани себе си, запази морала си това е най - малкото което можеш да направиш.
2
0