Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Едни щракат с пръсти, а други живеят в бедност и мизерия

Едни щракат с пръсти, а други живеят в бедност и мизерия

Едни щракат с пръсти, а други живеят в бедност и мизерия
Живял съм в доста градове като Пловдив, Плевен и Бургас. Минавал съм покрай хора, които искат помощ и се нуждаят от храна и вода. . Правило ми е впечатление, че хората, които минават покрай тях, ги подминават и не си правят труда даже да чуят молбите им. . Просто им обръщат гръб. .

Не е честно едни да живеят охолно и да имат всичко, а други да страдат и да се хранят с остатъците на богатите. . Нима това е, каквото искате? Едни да щракат с пръсти, а други да живеят в бедност и мизерия? . .

Всеки има право да е добре. По улиците има неизлечимо болни, има хора с недостатъци, които искат малко храна и вода, за да доживеят утрешният ден. . Не си мислете, че сте перфектни, защото никой не е. И няма да бъде. .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
Общо гласували: 10
52
43
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
батман
батман
26.01.2014 02:28
То хубаво, ама айде на бас, че 95% от хората, които ги подминават определено са много далече от ''охолен'' живот. Айде да не се лъжем че болшинството от народа се опитва да спести дори лев. А и ми писна от цигани. Кога ще доживея да видя циганин да дава пари на българин, или ако ще пак на циганин да пусне стотинки? Кога? И после не сме били по-висша раса, след като само ние излиза че сме длъжни.
Иии да - може би не е трудно да дам 1лв на някого някога, но този лев мога да го спестя и после още някой и да отида на кино. И нима това е охолство? Да отида на кино или на ресторант веднъж месечно или да ям месо и плодове? А същевременно да не мога да си позволя нови дрехи? Ако това е охолство по-добре да не живеем изобшо.
Тази статия я разпечатай и я покажи на онези 240 в парламента и на още 1240 дето ги гледаш в черните джипове, защото те разполагат с 20000 50000 и 100000 лв на месец. Те живеят охолно а не българина дето бъхта за 500лв.
Може аз да не съм разбрал правино статията, съжелявам, но се обидих.Не е честно и да обвиняваш обикновените хора, че не давали пари за милостиня.
И не на последно място -живеем в скапани времена и ако имам да дам 2 лв предпочитам да си ги закътам за черни дни.
29
0
Цвети
Цвети
05.05.2014 17:48
Така е прав си нали ги виждам и аз тези просяци. Като онзи ден един той едва ходи, колкото да иска пари разбира се с цигара в устата и за какво иска тези пари за да си купи алкохол и цигари разбира се. Преди няколко години пък бях излязла с колеги на кафе и идват до нас 2 циганета на по 6,7 години да искат пари разбира се едната от колежките му даде 5лв казахме, и че ще идат да си купят нещо, което със сиг.не е храна и точно така и стана цигането държеше кутия с цигари, че даже беше и запалило една. Жал ми е за тях, но няма да им дам пари, защото циганите на наш гръб живеят приятелят ми като единствено дете нито една година не е видял детски, а циганите цял живот живеят на това.
4
0
Аз
Аз
21.01.2014 22:16
Имах магазин на известната ул Витошка в София. Пред входа на магазина сядаше възрастна жена, предлагаше стръкче здравец и очакваше подаяние. Някои искаха да я изгоним (подбива реномето на магазина!), аз казах да не я закачат. Но какво се получаваше- когато вечер си тръгваше, ние намирахме изхвърлени от нея жълти стотинки на мястото на което стоеше. Тя явно не беше гладна и жадна, просто ПЕЧЕЛЕШЕ.
16
0
Suni Dani
Suni Dani
07.10.2013 16:37
Много вярно и тъжно.
Но аз щв отворя друга тема.За лекарите, здравеопазването..изобщо.
Може ли да са толкова скъпи едни лечения по хиляди хиляди до милион лева/евро?!!! нали уж затова са лекари а май парите са най-важно.А тяхната цел е да спасяват хората.Техен фълг е.Но сигурно ако ги нямаш парите/както в повечето случаи/ ще те остават да умреш.
16
0
мда
мда
07.10.2013 10:12
Работата е там че това с просяците се превърна в бизнес за "някои". Давайки един лев на този човек ти не му помагаш даже обратното стимулираш експлоатацията му. Все пак при добро желание може да купиш един хляб и да го дадеш... така поне ще яде иначе само ще му приберат парите след края на работния ден...
9
0
Mia
Mia
06.10.2013 22:14
Говориш мъдро, това много хора го знаят, но малко са тези като мен и теб. Сякаш трудно е да оставиш на някой един лев, къде не си ги дал, това няма да подобри положението им, но днес ще си купи хляб. На 24 съм, но съм видяла доста. Имала съм и съм нямала. За 1 келява стотинка недостиг хляб не дават. Но това не се решава просто, да се надигнем и подобни е надигаме се ама малко, после казваме те не ни чуват и се отказваме. Не ни чуват щото се отказваме. Цял народ ще търпим една шепа помияри. Докато не ги стъпчем като червеи, ние ще си бъдем червеи. Ето това е, брат. Адски си прав.
12
0