Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Едни щракат с пръсти, а други живеят в бедност и мизерия

Едни щракат с пръсти, а други живеят в бедност и мизерия

Едни щракат с пръсти, а други живеят в бедност и мизерия
Живял съм в доста градове като Пловдив, Плевен и Бургас. Минавал съм покрай хора, които искат помощ и се нуждаят от храна и вода. . Правило ми е впечатление, че хората, които минават покрай тях, ги подминават и не си правят труда даже да чуят молбите им. . Просто им обръщат гръб. .

Не е честно едни да живеят охолно и да имат всичко, а други да страдат и да се хранят с остатъците на богатите. . Нима това е, каквото искате? Едни да щракат с пръсти, а други да живеят в бедност и мизерия? . .

Всеки има право да е добре. По улиците има неизлечимо болни, има хора с недостатъци, които искат малко храна и вода, за да доживеят утрешният ден. . Не си мислете, че сте перфектни, защото никой не е. И няма да бъде. .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
Общо гласували: 10
52
43
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
Алф
Алф
14.05.2015 00:29
Алекс, ти си геврек.
1
0
галя
галя
14.04.2015 03:39
Виж какво да ти поясня много добре съм запозната с тези случаи и ще ти кажа каква е причината да ги отминавам много често
живея във Варна селото от което е съпруга ми има един просяк нищо му няма нито е инвалид нито е пенсионер нито си е правил труда да си изкарва прехраната с труд но начина по който е избрал да си вади заплатата е чрез просия та този човек почти всеки ден се прибира с по 1000 - 2000 лв и 4 големи пълни торби с продукти
кой може да си позволи това охолие в България - никой
имам роднина който също проси - ЗАЩО ????
когато всичко му беше на ред в живота имаше си дом пенсия допълнително работа - въпросния ми роднина предпочиташе да виси до сутринта по така наречените Бингота веднъж се случи така че се наложи да влезе в болница собствената му дъщеря му продаде апартамента и пропиля повечето от парите
сега въпросния ми роднина живее на квартира която плаща с пенсията а за храна стои и проси пред една Варненска църква
и ако си мислите че е зле напълно се лъжете
тези хора живеят много по добре от нас не се лишават от нищо и могат да ви купят и продадат без проблем
още един случай имаше една баба искаше от всички по 10 стотинки за хляб защото сина и бил взимал всичката пенсия когато един ден починала хората бяха изумени от това което са намерили в дома и
в дамаската на столовете в дюшеците навсякъде където има пришит плат било пълно с различни монети
1
0
rita
rita
30.01.2015 12:41
Не знам този който предлага статията какво разбира под заможен.Може би тези с джиповете и вилите в Бояна.Лично аз вече не давам на просяци ,защото с последните си пари си купих топъл хляб.Едно циганче просеше на Лъвов мост и му отчупих от хляба.То взе филията и я хвърли в реката.Аз никога през живота си не хвърлям хляб.Така че скъпи ми Алех 1545 остави тези сърцераздилателни истории за някой роман-може да ти го публикуват.
7
0
цеци
цеци
01.10.2014 13:45
на автогара дадох пари на жена.на другия ден тя пак поиска,но този път беше с 2 деца.пазаруваше,но не алкохол.Но на масичката пред магазина имаше 3 мъже-на тях купи алкохол.А тия мъже и предния ден бяха там.Дожаля ми за парите,които се употребиха за алкохол.Чак ме заболя.
3
0
lili
lili
14.07.2014 13:46
Не бъди толкова сигурен, че хората, които подминават просяка, са много заможни. Аз съм давала пари на много просяци и роми, с надеждата да могат да си купят хляб, но те си копуват алкохол или цигари.
4
0
Mariana
Mariana
15.04.2014 11:12
А кое е честно в живот?Никой не знае как ще се завърти колелото на живота.Давала съм пари на такива хора,въпреки,че не съм заможна.Случвало ми се е да нямам пари да купя хляб,децата ми да ме молят да им купя дъвка,а аз да не мога.Но някой питал ли ме е какво ми е било и колко съм плакала.Така,че Господине,не ви прави чест да съдите обикновените хора,защото не знаете,този който е подминал просяка на какъв огън се пече.
12
0
petichka
petichka
14.04.2014 15:36
Единствената помощ, която аз съм правила е да купя закуска и нещо за пиене на нуждаещ се. Повечето просяци са прикачени, към някой тартор, който им обира парите.
9
0
milev
milev
03.04.2014 21:11
ми гласувай, алекс 1545 , реши дали има смисъл , едните пълнят гушката , ние баламите гласуваме за другите ..... те идват , ма те са гладни ..... и се почва от начало ... поссле пак избори и пак избори и ние си гласуваме , а тия си пълнят гушата които и да са приятел няма оправия , колкото по избираме нови , ми те по гладни за това просто не гласувай повече поне тия са наядени ДАНО СПРАТ
3
0