Дух убиец

Дух убиец
Най-страшният дух убиец от всички времена е чудовището от “Бръкли Скуеър” № 50, който вилнее още от 19в. Никой не може да го опише точно, защото хората, преживели злокобната си среща с него, дават доста неясни обяснения за него.

Една от първите му жертви е сър Робърт Уарбойс. Приятелите му предложили да прекара една нощ в прословутата къща и той приел поканата със смях.

Собственикът настоявал да вземе предпазни мерки- сър Робърт да си вземе пушката или ако не успее да я употреби, трябвало само да дръпне шнура на звънеца за долния етаж.

През нощта точно в полунощ се разнесли силни позвънявания. Докато тичали нагоре, чули изстрели. Но когато влезли в стаята, Робърт бил вече мъртъв. Неговите изцъкнали очи и изражението на лицето му ясно говорели за преживян ужас.

Няколко години по-късно двама моряци минавали по “Бръкли Скуеър” и видели табелката с надпис “продава се”. Двамата приятели Блъндън и Мартин не знаели каква зловеща тайна крие тази къща. Решили, че това е удобен момент да пренощуват безплатно.

Обиколили запустелите стаи, докато намерили една на горния етаж. Мартин заспал веднега, но Блъндън бил доста нервен. Точно в полунощ той чул провлачени стъпки, които идвали откъм коридора и се насочвали към тяхната врата. Събудил приятеля си и те видели бавно да се отваря вратата и в рамката й някаква масивна и призрачна фигура.

Призракът се навел над Блъндън и го сграбчил. Мартин в ужас и подкосени крака все пак могъл да избяга, за да потърси помощ. Останал без дъх, той успял да разкаже случката на един полицай и двамата хукнали към къщата, но когато стигнали, вече било твърде късно.

Смазаното тяло на Блъндън лежало на стълбището до избата със счупен врат, а лицето му било изкривено в ужасна гримаса.

Убийствата на “Бръкли Скуеър” продължили и до наши дни, а един от оцелелите след срещата си с призрака, Самюел Литълтън описал най-страшната нощ в живота си. Романтик по природа, ловец и човек, който години наред е слушал потресаващите истории за призрака убиец, той решил да подложи на изпитание смелостта си.

Взел и двете си пушки, едната напълнил със съчми, а другата с дребни монети с по 6 пени- според вярванията- магическо средство за предпазване от лоши духове. През нощта той видял да влиза огромният дух, но този път направо през стената и изстрелял сребърните монети срещу призрака, който го нападнал.

По всяка вероятност магическото средство подействало и призракът се изпарил. Литълтън описал срещата си с убиеца от другия свят в книгата “Въпроси и предложения” през 1989г.

Според него няма никакво съмнение, че тази стара къща по свръхестествен начин носи смърт и че е обитавана от призрака на лорд Емпсиъкт, живял в началото на миналия век и убит по особено жесток начин, витае и търси отмъщение.

От този случай духът е оставил смъртоносните си бдения и днес № 50 на “Бръкли Скуеър” е само една книжарница.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Petko Ballkanski
Petko Ballkanski
30.12.2013 16:55
много яка история,публикувайте още
0
0
radina
radina
21.05.2013 16:54
И аз така мисля,но самата история ми харесва.
0
0
исус
исус
13.05.2013 09:35
Това е просто една измислица аз мисля че не съштествува този дух
0
0