Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Мнителна съм към хората

Мнителна съм към хората

Мнителна съм към хората
Много е гадно да нямаш на кого да се опреш.
В живота претърпяваш много разочарования, но това те кара после да си мнителна към всички. Не гледаш с какво ти помага, а гледаш как евентуално може да те нарани.

Даже по този въпрос, сънувам всякакви какафонии. Разбирам се много с колеги и приятели, но за по лични отношения затварям една врата и не пускам никого.

Как може да се преодолее това ? Всичко само в главата ли ми е или си е просто една защитна реакция на личността.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
няма
няма
13.12.2015 00:18
това е защитна реакция от мислите в главата ти,
нещо нормално
но повярвай ми когато дойде твоя човек,ти сама ще го допуснеш без да разбереш как е станало
0
0
гери
гери
16.11.2009 19:27
Когато малкото дете, което се опитва да направи първите си крачки падне, то се страхува да опита отново. Но, когато това детенце вижда как другите деца тичат и играят, то преодолява страхът си и отново прави опити, защото желанието му да играе като другите деца е по - голямо от страхът му от падане. Така е и при теб - веднъж наранена, се страхуваш да допуснеш някого до себе си. Страх те е, че отново ще избереш грешния човек, че отново ще си наранена, че отново ще те боли. Разбирам как се чувстваш, защото и аз съм изпитала това, но запомни че, ако не допуснеш някого до себе си, никой няма да те нарани, но и никой няма да те обича. Помни, че това което не ни убива, ни прави по - силни. Страхът е лош съветник - опитай се да го превъзмогнеш и ще видиш, че има неща, за които си струва да рискуваш.
6
1