Sanovnik.bg»Споделени Истории»Сънища»Огледалата - портал към отвъдното

Огледалата - портал към отвъдното

Огледалата - портал към отвъдното
Вярвате ли, че огледалата са портал към отвъдното. Някои казват, че душата можела да остане затворена там, ако не се покрият огледалата при смърт на човек. Вярвате ли, че това е така? Аз по принцип вярвам в духове и поверия, но това е прекалено страховито.

В нас на много места има огледала, в стаята ми, в банята, в спалнята на нашите ( там има 3 огледала :x: ). Понякога като съм в тези стаи усещам присъствие и ме е страх да се погледана в огледалото, макар че на практика няма от какво да се страхувам. :y:

Баба ми почина преди 3 години и понякога ме е страх да се гледам в огледалото поради този факт.Трябва да спомена, че баба ми не почина в нас, а в къщата си, която е в гр.Шумен.

Според вас има ли някаква връзка страха ми от огледалата със смъртта на баба ми и има ли основание да се плаша ?

Моля, пишете коментари, имам нужда от помощ. Благодаря предварително!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Мира
Мира
25.03.2014 21:05
Страха ти е напълно оправдан. Според мен това е подсъзнателен страх, но ако с баба ти сте били много близки е нормално страха ти да ти напомня за нея. Трябва да погледнеш в огледало и да видиш сама, че няма нищо страшно. Приеми го като факт. И на мен ми бе однет скъп човек, но го преживях и вече живея по-спокойно.
3
0
Hilary
Hilary
23.11.2011 19:19
Не бях чувала нещо подобно, но по принцип ме е шубе от огледалата и гледам да нямам огледала в стаята си когато си лягам или ако има някое малко огледало го покривам с някаква дреха.
2
0
mai4eto
mai4eto
18.11.2011 14:57
Искам и аз да изкажа мнение. Не вярвам в духове( не и че са около нас, заедно с нас, пазят ни, вредят нии т.н.)Вярвам, че когато човек умре душата му се преражда за да живее нов живот, за да обича същите хора и да се поучи от старите си грешки.На изток будистите правят празненства на погребенията, за да отбележат новото начало за душата( дори жените носят бели панделки на косите си).
Колкото до огледалата, бях чела някъде, че те един вид ни показват света на отвъдното.Не трябва да се поглеждаш в огледало на тъмно, зашото така ще видиш в какво ще се превърнеш.(аз лично не вярвам в това, но наистина е страшничко да се погледнеш на тъмно)
3
0
Таня
Таня
12.11.2011 18:29
За мен това е самовнушение от твоя страна. Но дори и да не е, защо се страхуваш. Ако мъртвите са там, около теб, те не са в нашето измерение. А и баба ти те е обичала. Ако може да действа духът и по някакъв начин, тя по-скоро би те пазила, отколкото да ти навреди.
2
1
alex_7727
alex_7727
12.11.2011 16:58
Благодаря на Лора за коментара и има един въпрос към теб: коя зодия си ?
0
1
....
....
12.11.2011 15:09
Здравей, адашке! И аз вярвам в духове, усещам присъствието им понякога и ние имаме много огледала. Според мен не е от огледалата. А и ако е починал близък, той те закриля и не трябва да те е срах!
2
0
Галина
Галина
12.11.2011 10:46
Лори, страхът от огледала е така наречената спектрофобия, която аз самата имам. Винаги се страхувам, че някой ще ме издърпа в огледалото или ще заключи душата ми там. Всеизвестно е, че огледалата и като цяло огледалните повърхности са портала между двата свята и аз вярвам в тази теория, защото има прекалено много факти, които нямат логично обяснение, но се случват, като гледането на кафе например. Имам приятелка, която има тази дарба и до сега няма нещо, което ми е казала и не се е случило. Щом тя може да вижда бъдещето, защо да няма отвъдно. Друг всеизвестен факт е, че след смъртта си тялото на хората олеква с 16 грама, което на практика е необяснимо, но се смята, че толкова тежи човешката душа, в което също вярвам. Реално всеки от нас има починал близък, поне един. Няма причина да се страхуваш от духа да баба си. Тя може и да е около теб, но само за да те пази, не би ти навредила, а ако си и кръстена на нея, то със сигурност е така. На някой може да му се стори адски нелеп коментара и мнението ми, но всеки си има гледна точка за нещата и моята е такава. Едиственото, което мога да те посъветвам е - не се страхувай.
4
0
TARA
TARA
11.11.2011 22:07
Никога не съм обичала да гледам в огледала - подтискат ме. Имам чувството, че отнемат енергията ми. Това едва ли е свързано с починали хора. Не се плаши. Нашите починали близки са около нас за да ни пазят, както са го правили и приживе. Нека ги помним и палим свещичка за тях.
1
0