Дайте ми съвет...

Дайте ми съвет...
Здравейте. Днес прекарах един учебен ден както обикновено, но този ден беше по-различен. Имахме 7 часа, а вторият ни беше физическо. Карахме часа навън в двора и с момичетата от класа намерихме едно гълъбче, което е голямо, не е малко, но не може да лети. Ние малко го гонихме и му пляскахме, за да видим дали ще хвръкне, но то само си ходеше.

Казахме на учителката по физическо и тя ни посъветва да отидем при г-жата по биология и да й занесем гълъбчето. След физическото отидохме при тази учителка, а тя ни се развика с цялата си ярост, сякаш мразеше животните и нямала да си позволи да си съсипе деня заради един тъп гълъб.

Малко се ядосахме. Отидохме при сестрата в лекарския кабинет и тя ни се разпищя. На никой не му пукаше за горкото животно, а то сякаш беше ранено или имаше закърнели крилца. Всички ни казваха да го оставим навън в двора и една от нас излезе и го остави.

До последния час не спрях за мисля за това мило гълъбче. То не е виновно, защо всички го мразеха, никой не искаше да му помогне. След последния час аз и една моя приятелка отидохме да видим дали гълъбчето е в двора. Излязохме целия клас и го нямаше никъде. След около минута оглеждане аз го видях, но не казах на никой, защото целия клас се гавреха с него да го опечем и да го изядем.

Когато всички си заминаха аз и съученичката ми си го взехме и го занесохме у нас. Тъй като аз отглеждам папагали 6-7 години имах храна (обикновено просо с витамини) и му дадох да яде с малко семенца ечемик. То с удоволствие се хранеше, много вода пиеше и малко хляб изяде.

Сега то стои на терасата като паметник, толкова е миличко, но явно е малко стреснато, доста места обиколи и през доста ръце мина. Сега си мислите, че съм луда за това, че съм взела гълъб в нас и да го отглеждам, а не съм го оставила навън, ами помислете, ако някоя котка го беше изяла, то няма никаква вина. Как да не го взема, това е невинно животно.

Дайте ми съвет, какво да правя, ами ако не полети, а само си го храня ей така ??
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 5
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
ivan
ivan
01.06.2012 19:39
дето си го направила това направо ти се възхищавам... :) ако всички бяхме като теб ... нямаше да има нужда от раи.. то ще ше да е тука.. винаги остани тъка ... не се променяаи
но недеи мисли че всички са като теб! не бъди много наивна :) пази се ...
0
0
Иван
Иван
09.04.2012 19:22
Виж слънце, ти си чудесна....! Но има нещо което трябва да знаеш . Никой не знае колко му остава за живот , нито животно нито човек. Затова, колкото - толкова ! Един ден, една седмица, половин ден ако щеш... Все тая...!Времето в случая не е константа.Запази спомена за него, любувай му се и го запази в сърцето си, вгледай се отблизо в очите му, целуни го и ще усетиш вечността...! Повярвай ми така се "усеща" вечността!
0
0
Rayna
Rayna
02.04.2012 20:09
Това е наистина похвално. Можеш да се радваш, че НЕ СИ като останалите и че в теб е останала човечността. Родителите ми не ми даваха да си имам домашен любимец, но един ден намерих едно малко котенце пред входа. Беше студено и много ми дожаля за него. И въпреки забраната на нашите аз го взех вкъщи. То беше толкова миличко, че дори и те не можаха да го върнат на улицата. Затова имаш много поздрави от мен и от котката ми-Елза :))
0
0
Aysegul
Aysegul
28.03.2012 14:31
Благодаря за отзивите, първоначално и аз мислех да го заведа на ветеринар и това мисля да направя, ще пиша какво е станало...
0
0
Iv
Iv
28.03.2012 00:15
Не сравнявай другите с теб! Аз винаги помагам на животни в беда, въпреки забраната на родителите ми , както и сега на приятеля ми да мъкна животни в нас. Не ми пука, това е живо същяство. Заведиго на ветеринар, да види какъв е проблема и дали може да се оправи :) се пак не е домашно животно. Искаси своята среда и живот ;) успех
0
0
Станислава
Станислава
27.03.2012 23:23
Това, което си направила е много благородно ! Просто го заведи на ветеринар да кажат какво му е и може ли да се оправи ! Във ветеринарният кабинет съм виждала всякакви животни, там поне ще се отнесат добре. Но ако не може да лети, ако вашите нямат нищо против, просто си го храни и му се радвай ! Попаднало е на хора, ти си спасила един живот! Пиши какво е станало !
0
0