Sanovnik.bg»Споделени Истории»Сънища»Споделено с обич и уважение към всички

Споделено с обич и уважение към всички

Споделено с обич и уважение към всички
Харева ми да разглеждам и чета споделените от вас истории в този сайт и какво ми направи впечатление - това, че всеки може да прочете написаното и да се съгласи или да отрече потънал в съмнения към дадения текст.

Аз ще се изразя с по-прости и достъпни за всекиго думи за нещата от живота, които всеки знае, но в забързаното ежедневие забравя или се сеща тогава когато някой друг го каже или напише.

Много ли е трудно ХОРАТА да бъдем хора едни към други, трябва ли да се съдим за делата или грешките, нима ни е дадена такава сила ? Защо да не благодарим за това, което имаме - слънце, вода, плодородна почва, хляб имаме в ръцете си.

Нека сме добри към близки, познати и непознати, към другите, които имат нужда от помощ - толкова ли е трудно ? Защо е необходимо да се дават пари за врачки и гадателки-превърнали всичко в бизнес и лесна печалба.

Трябва ли някой да ни напомня, че всички сме еднакви. Нека погледите ни бъдат устремени към децата ни-бъдещето е в тях.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 18
53
410
32
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Изпрати
Chrisa
Chrisa
27.06.2012 21:46
И затова в името на доброто реших да споделя с вас някои от своите приказки,които аз шеговито наричам''приказки за малки и големи''.А поуката?Ами нека всеки сам за себе си да я намери.Целувки на всички пишещи и четящи,малки и големи.
0
0
Chrisa
Chrisa
27.06.2012 21:37
И аз ви благодаря.колкото до думите-ами те са скрити в сърцата на всеки един от нас,нужно е само да ги изречем,но нека бъдат казани с добро
0
0
Анонимноата
Анонимноата
26.06.2012 13:48
толкова добре се почувствах,когато прочетох този коментар!Досега в този сайт не бях чела такива думи!Благодарим ти, много!
0
0
Kalios
Kalios
03.08.2011 23:06
Емма искам да те питам какво точно разбра от темата на Xриса - "Споделено с обич и уважение към всички".Моля те поясни твоята гледна точка. Благодаря ти предварително.
0
0
Хриса
Хриса
02.08.2011 21:43
Дано - нека всички, даже и странните отворим сърцата си и да протегнем ръка към нуждаещите се хората.
0
0
Сиси
Сиси
01.08.2011 09:49
И аз си мислех, че нещо не ми е наред, докато не намерих още някой "луд" като мен - сега не се притеснявам поне, че съм единственото извънземно на тая земя! Казвам това, понеже сякаш не се живее тука с радост, а с болка и яд и огромна завист. То само мръсотии, низости, пошлост, упреци, измислени обяснения и фалшиви хора - изкуствени отвън и още по отвътре. И да чуя е това обяснение : "Е, все пак сме хора!", като извинение за слабостите и направените огромни грешки - е това ми идва в повече.
И аз призовавам за повече добронамереност, без задни мисли и много ЛЮБОВ, ама истинска и безкористна, каквато се притеснявам, че направо си липсва вече, за мое най-голямо съжаление! И все повече ще си изчезват реалните ценности, не насадените ни от бюрократи и монополисти идеи, ако не се опитаме да променим себе си първо в мислите и чрез тях да моделираме нов, много по-качествен вид хора. Дано.
0
0
Хриса
Хриса
31.07.2011 20:29
Благодаря за красивия коментар, както казах всички хора сме еднакви като визия, като начин на мислене и трябва да си помагаме един на друг без значение по какъв начин-една малка усмивка, също толкова много може да бъде в помощ. И надежда има за нас хората - някои биха казали всичко е в ръцете ми, аз мога да се променя, а аз бих допълнила: всичко е в главите ни, ако променим начина си на мислене.

0
0
емма
емма
31.07.2011 13:52
Докато не прочетох този коментар, не вярвах, че има хора, които мислят като мен. Мислех си, че нещо ми има на мен, но за моя радост виждам, че има и други хора, които мислят по този начин. Много ме радва това. Все още има надежда, нали! Дано станем повече вярващите в това.
0
0