Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Обичта към грешния - може би

Обичта към грешния - може би

Обичта към грешния - може би
Здравейте, исках да споделя и да попитам за съвет. Харесвах един човек една година, разбира се той знаеше за това, защото реших да бъда смела и да му кажа какво изпитвам. Едва преди два месеца осъзнах, че аз не само го харесвам, а го обичам. Той ми сподели още в началото, че няма чувства, въпреки че ме болеше се опитах да го преодолея.

Разбира се имаше внимание за мен, защото не искаше да страдам, но мина тази година и чувствата ми все още са толкова силни, а неговото внимание изчезва от ден на ден. Реших да се опитам да го забравя, но минаха две седмици и осъзнах, че колкото повече се отдалечавам и се правя че не съществува толкова повече мен ме боли.

Моите приятелки точно като някакви спасителки и детективи започнаха да търсят начин да изхвърлят боклуците от пътеката. Те знаеха, че той също е имал чувства към мен но без да ми каже и това беше наистина поразяващо. Но в действителност стана по зле. Бях написала на едната как се чувствам без той да ми обръща внимание дори без да говори с мен.

И тя взе че му показа написаното от мен, а аз се боях от тази негова реакция-безразличието. Знам че сега ще се прави на мил и може би накрая ще се опита да ме направи щастлива, но съм сигурна че няма да е от любов а от съжаление. Не искам това, според вас време ли е да го забравя или може би е редно да почакам още. Искам да съм щастлива, но сякаш не се получава винаги има нещо което ми пречи дали това е момчето което обичам?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 4
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
mknjbhgf
mknjbhgf
05.03.2015 12:34
Mисля,че може би и той те харесва(понеже за мен обича е силна дума за година и 2,3 месеца),но понякога за дадеш шанс на един човек трябва да се откажеш от него за да може и той да има шанса да се влюби в теб... По-добре е да го накараш да мисли,че вече нямаш чувства,най-добре даже да се опиташ да продължиш с друг човек,но да останеш приятелка с твоя любим.Ако е писано той ще осъзнае чувствата си към теб,ако ли не,то ти ще си продължила напред или поне ще се опитваш...На края по един или друг начин този тип проблеми се решават от само себе си
2
0
...
...
05.03.2015 12:28
Иска ми се да можеше да гласувам 100 пъти за долния коментар на Lolo.Верни и мъдъри съвети.Който ми се искаше да бях прочела преди години.Защото точно така се случват нещата...Всичко се оправя малко по-малко без натиск нещата се нареждат със ли без твоя любим един ден ще бъдеш обичана(ако вече не си).
2
0
Lolo
Lolo
03.03.2015 15:47
Приеми нещата такива, каквито са, без да очакваш да се случва нещо конкректно. Приеми и това, което чувстваш, без да съдиш сама себе си - ако ти е тъжно - плачи на воля. И оттам насетне, когато си честна със себе си, вече имаш отправна точка, от която да видиш какво ще се случи. Поеми отговорност за себе си и за чувствата си - щастието ти не зависи от никой друг, то зависи от теб самата. Не прехвърляй тази отговорност на други хора никога, защото като очакваш прекалено много от другите, винаги ще си нещастна. То си е твоя работа - никой за нищо не ти е длъжен. Горчиво е да се преглътне, но е първата стъпка към успеха във всяка житейска ситуация.
Колкото до него - след като не ти дава това, от което ти имаш нужда, просто го остави да си иде. Нека излезе от живота ти, ако не може да бъде това, от което ти имаш нужда. И не го обвинявай за това. За теб също така е по-добре. Всички заслужаваме да бъдем силно обичани, но за да открием този човек, трябва да пуснем някои други да си отидат. :) Успех, мила, и не се тревожи - живота е прекрасен и именно заради тази болка някой ден ще можеш да познаеш и да оцениш този, който си струва!
11
0
tedi
tedi
02.03.2015 13:03
Zna4i nete zaslyjava zadravigi i prodlji na pred smelo
2
0
123
123
02.03.2015 12:12
Защо питаш дали е време да го забравиш, нали казваш, че се опитваш, но не можеш? Разбира се ако имаш избор и можеш да го забравиш, направи го. Ако той е изпитвал някакви чувства към теб до сега да ти е отговорил, нямаше да се вайка. Той те харесва, но не по онзи начин, който ти очакваш, затова както казваш от съжаление ще отговори на чувствата, което не е добре, защото след време ще стане раздразнителен и ще имате кавги. Разбирам го това чувство, когато си влюбен в някой, отнема години докато го забравиш, самата аз съм го изпитвала, макар, че сега не изпитвам такива чувства както преди към момчето, всеки път като се сетя за него леко ми се иска да го видя и да се върна назад. Той беше добър към мен, но не изпитваше същото, което аз към него, поради тази причина реших да не го виждам повече, напуснах компанията, в която бях, само и само да не съм около него. По-добре продължавай напред, намери нова компания и се забавлявай.
3
0