Sanovnik.bg»Споделени Истории»Мистика»В Откровението на Иоан не става въпрос за Чернобил

В Откровението на Иоан не става въпрос за Чернобил

В  Откровението на Иоан не става въпрос за Чернобил
Ядрената катастрофа в Чернобил е била предсказана още в Откровение на Свети Йоан Богослов. Някои от предсказанията на свети Йоан Богослов.

В неговото "Откровение" има следния цитат: "Третия ангел протръби и падна от небето голяма звезда, горяща като светилник, и падна върху една трета от реките и върху водните извори. Името на звездата е Пелин - и една трета от водите се превърнаха в пелин, много хора умряха от водата, защото стана горчива".

Това предсказание не означава Чернобил, защото се казва, че е една трета от водите. И тук става въпрос за водите навред. Но и това не етълкуването.

Истината е една. Звезда е образ на звезда, която свети и е звезда, нещо което величаем като звезда. Това че е пелин, означава вгорчаване, горчилка от живота, който живеем.

Водата символизира това, което ни служи на жаждата в смисъл, както казваме, жаден съм за нещо - за познание, за любов. Това е водата, която ни е като река и вода изобщо.

Това означава, както се казва, че живеем в блатото и пием лоши познание, учим се на лошо, с което си утоляваме жаждата и с което се мием. И това е начинът ни на живот.

Който си служи с горчивата вода, горчив му става живота. Но също, че с начина си на живот предизвикваме съдбата и си причиняваме злини, например като Чернобил.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
Общо гласували: 4
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Апостол Йоан
Апостол Йоан
26.04.2016 18:09
Откога на такива леймъри им дават да списателстват в сайтовете? :)
0
0
Вероника
Вероника
20.04.2010 22:50
Асоциациата, която си правят повечето хора с Чернобил е, че на пелина в някой райони му казват черно биле ( черно биле - чернобил ), а цитата нататък също е важен за да се интерпретира.
0
0