Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Всичко ме дразни

Всичко ме дразни

Всичко ме дразни
Здравейте!

Имам малък проблем с това, че почти всичко ме дразни в този свят. Да започнем първоначално с това, че съм честна с всеки един човек, защото не мога да си мълча. Дразни ме това, че хората са толкова глупави и правят тъпи грешки през всеки един възможен момент. Защо по-дяволите някакви си 12 годишни пикли пишат из форуми (които не са за решаване на лични проблеми) нещо от рода на: "На 12 съм и нашите не ме пускат навън до късно вечер, а приятелките ми ги пускат". Ок, ок ако искаш да станеш тъпа к***а, ок, но имаш умни родители и те се грижат за теб.

Дразни ме тъпотията на почти всеки един от нас, когато му навираш истината в очите, а те си знаят своето и ще спорят докато не кажеш, че ти грешиш. Някой хора изобщо никога не си обясняват нищо и вярват на всичко, което чуват по телевизията. И когато почнете с един такъв човек да говорите за нещо, което звучи леко не естествено (духове, бог или извънземни) и веднага започват да спорят с теб и те нападат по един или друг начин. Имам въпрос към тези хора: доказали ли сте си, че не съществуват такива неща? Как някой може да твърди дали нещо съществува или без да си го е доказвал по един или друг начин.

Една малка част от религиозните по-точно тази, която вярва в "Бог" без да са чели библията или откази от нея и започнат да спорят нещо. Имах един такъв случай преди време. С една моя бивша съученичка спорехме за нещо за "Бог" и така както си спорехме и тя ми изцепи нещо много брутално в лицето, и то беше нещо от рода на: Как можеш да казваш такива неща, не знаеш ли, че Бог прави слънчевата светлина, изгревът и залеза, вятърът. . . " Евала на това момиче. Направо ме удари от земята.

Дразни ме факта, че дори да знаем, че нашата планета пропада, ние я замърсяваме и не правим нищо да ограничим замърсяването и да не избиваме и нараняваме горките животни за да изглеждаме "по-красиви". Защо по-дяволите трябва да използваме козината на едно прекрасно защитено животно (Сибирска норка) за да направят едни глупави изкуствени мигли.

Чудя се дали аз самата мисля грешно нещата или аз повече мисля от другите.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 8
50
46
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Изпрати
Тя
Тя
15.05.2015 16:46
Колко типично за българиина.....
Всеки само мрънка и се оплаква, а не предприема нищо. Всеки вижда грешките на другите, но се оправдава "сам не мога да променя нищо". Ето, тук се намират съмишленици. Съберете се и направете НЕЩО. Или не Ви стиска...или само се правите на много умни.....
Така е по лесно - да мрънкаш без да си мръднеш пръста...
3
2
Артур
Артур
24.08.2015 06:42
Абе ти си страшно глупава и смешна.кво може да направят 5-6 кухи лейки като теб след като нямат нито власт нито оръжие?та и двайсет трийсет дасте такива съмишленици.две три от ония качулки и сте дотам с всичко.ама нали требва да се правят такива глупави същества на интересни.мрънкал бил българина не предприемал нищо.е как да стане ма разбирачко голяма след като нямаме власт и оръжие или подкрепата на истинска патриотична партия?айде скрий се някаде и спри да говориш смешки.
0
0
Sunny
Sunny
01.06.2015 19:46
Не мрънкам. Опитвам се да правя разни неща за доброто на другите както и за моето. Дразня се как постъпват другите и пренабрегват околният свят и единственото което ги интересува и това са самите те. Не съм съвършенна и аз допускам грешки, но винаги мисля какво ще стане преди да направя нещос
4
3
Р
Р
07.05.2015 20:34
Най-после, здравомислищ човек... като мен. Мислех, че съм единствен екземпляр. Освен това, че масово хората не си използват мозъка за да мислят, се нервирам и на това, че нямат грам съобразителност към обществото с което живеят. И никакви маниери.
Нямат грам достойнство, особено българите. Не осъзнават, колко велик народ сме и колко велика история и земя имаме. И си мълчат и рушат. Толкова е объркано и жалко всичко, което се случва. Боли ме да гледам, как рушат историята ни, което сякаш е и нормално, защото явно не я познават. Боли ме да гледам, как в собствената ни държава сме нежелани и обиждани.
Но такова е. Хората са отказали да използват мозъка си по предназначение, отказали са да се борят за каквото и да е. Мишки! А герба ни е лъв... не го заслужаваме.
15
0
Borislava
Borislava
07.05.2015 19:52
Защо ли? Защото сме хора. Безчувствени и зли същества. Такова ни е днешното поколение. Някой ден, когато разрушим напълно планетата ще се питаме къде сме сгрешили, но ще бъде прекалено късно. Винаги съм се дразнела на същите неща като теб, но в един момент просто спираш да мислиш и да се чудиш, започваш да игнорираш всичко и да се надяваш хората да осъзнаят какво правят.
2
0
ShamanKing
ShamanKing
30.04.2015 22:39
Може би имам същия проблем :d Но все пак наистина я давай по-спокойно не обръщай внимание. Аз мисля наум когато се дразня на някой или нещо
0
0
Атанас
Атанас
20.04.2015 20:31
Мислиш интересно! Долавя се омразата ти към нещата случващи се в света като цяло! Нормално е да се дразниш, предвид нещата които се случват и най-вече хората които не израстват по отношение на знания..................Не се ядосвай на масата те са такива-просто объркани от живота!
5
0
дидо
дидо
18.04.2015 01:25
Много мислиш.Давай го по спокойно
5
0
Тони
Тони
15.04.2015 21:38
имаш буден ум.
Малко хора са така това е един и от проблемите както и материализма.
Това ни кара или да се преструваме или променяме.
Съвета ми може да е странен,но това чувство ми е до болка познато и искам да ти помогна
Та продължавай да казваш истината тя никога не е излишна!!! :)
10
1
Sunny
Sunny
15.04.2015 23:53
Благодаря ти, че ме подкрепи. Ти си един прекрасен човек!
10
0
sky
sky
15.04.2015 13:45
Нормално е... За времето в което живеем е нормално...Хората наистина са на работа,а децата им гледат полуголи,пушещи,пиещи мадами в интернет и по тв-то...Няма как децата да не станат това което са...Дори родителите да са си вкъщи,пак възпитанието на децата е главно в ръцете на медиите...И това не е непременно фатално,ако човек говори с детето си още от много малко по темите за морала и го научи кое е ценно и кое не,то такова дете може да устои на негативните изкушения,а дори детето да няма подготовка и да тръгне по лош път,обикновено това е само период който му носи разочарования и съответно мъдрост след като вече се е опарило.Познавам такива хора съзрели от рано и си извадиха поука и станаха хора(имат си кариера,деца,семейство и сега не правят нещата които са правили на 12).Така че по-спокойно ако детето си е свястно то дори след такива опити в пубертета добрата му същност пак ще се покаже,стига да не прави непоправими грешки,родителите могат да го пазят от тях.Не може човек да предпази детето си от живота в 21 век,но може да го научи как да се пази от тежките му последствия като нежелана бременност,наркотици,цироза,болести... Това са нещата които са непоправими.Другото е поправимо и дори да много лошо е част от живота в днешно време за съжаление.Но мога да ти кажа,че ако детето има истински радости то няма да прибягва до фалшивите.Децата които имат много хобита и любим спорт по-рядко се подлъгват,но пак не е гаранция де.Абе с времето и ти като посъзрееш още ще гледаш по-мъдро на нещата и те вече няма да те дразнят,защото няма да са проблем на който не можеш да решиш...За твоите 20 години твоето поведение е нормално още повече ако имаш и деца на тази ранна възраст...Ако този проблем толкова те притеснява чети в интернет има много информация как да подходим за да предпазим децата си... Ако пък някое чуждо дете те притеснява с поведението можеш да поговориш с него(със отсъствието или съгласието на родителите му) и да му обясниш за лошите последици,може и да се вслуша в твоите думи,може и да не се вслуша,но поне ще знаеш,че си се опитала да помогнеш,а не да се дразниш.От дразнене полза няма.
8
0