През 2050 година ще се родят първите деца на Луната

Луната

Само след няколко десетилетия деца ще се раждат на Луната. Необичайното твърдение, дадено преди медиите, е на професор Бернар Фойнг, официален представител на Европейската космическа агенция (ЕСА). Първите представители на човечеството, родени извън Земята, се очаква да се появят през 2050 година, когато цели семейства ще отпътуват от родната си планета, за да се присъединят към колонията, която се очаква да се появи на земния спътник в най-скоро време.

ЕСА планира да създаде лунната колония през 2030 година. В нея отначало ще живеят между шест и десет човека. Те ще са главно учени, техници и инженери. След като създадат подходящи условия за живот за повече хора, населението на колонията се очаква да е над 100 човека към 2040 година.

През 2050 година на колонията ще живеят повече от хиляда души. Естествено, това ще означава, че вече ще има условия за самостоятелно съществуване на Луната и сред екипите, живеещи там, ще има и семейства. Тогава ще е съвсем естествено да се появят и деца, казва професорът пред АПФ.

Изказванията на представителя на ЕСА бяха дадени в началото на септември на тазгодишния Европейски научен конгрес по планетарни науки, проведен в Рига, Естония. Ученият е убеден, че науката вече може да си позволи създаване на колонии извън планетата, а техниката ни позволява тяхното свободно съществуване и разширяване.

Бебе

Той оприличава бъдещата човешка експанзия на Луната с разрастването на железопътния транспорт, когато повечето селища се развиват около новосъздадени гари, следвани от бизнеса.

Също така на срещата в Рига генералният директор на ЕСА, Жан Вьорнер, предложи да се замени орбиталната международна космическа станция МКС с постоянна лунна колония. Системата на МКС ще бъде изведена от експлоатация през 2024 година, а професор Вьорнер предложи село на Луната като следваща фаза в съвместните международни космически проекти.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати