sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Чудеса»Навръх Кръстовден се случи чудо с нямо дете

Навръх Кръстовден се случи чудо с нямо дете

Кръст

Нямо дете проговорило, след като пило от лековитата вода на аязмото в Кръстова гора малко преди православните християни да посрещнат Кръстовден. За чудото разказва отец Серафим пред вестник Телеграф.

Пред ежедневника той споделя, че това не е единственото чудо, случило се на вярващ. Преди няколко години жена с рак и множество разсейки е успяла да се излекува, след като редовно идвала на молитва в Кръстова гора.

Традиционно в манастирския комплекс Света троица - Кръстова гора се събират десеткихиляди християни вечерта срещу 14 септември. Мястото се намира на 1545 метра височина и се вярва, че срещу големия християнски празник Господ чува всяка от молитвите ни и я изпълнява.

В храма редовно се оставят листове със записани истории и желания, за които вярващите искат помощ от Всевишния. Преди големия празник на мястото се опъват палатки и под открито небе се поизносят молитви.

Много са хората, които споделят, че им се е случило чудо, след като са посетили Кръстова гора навръх Кръстовден. Бездетни семейства са се сдобили с деца, а болни са се излекували благодарение на молитвите си.

Палене на свещичка

Изцеленията се записват от йеромонах Серафим и се пазят в манастирския комплекс.

Вечерта срещу Кръстовден се смята за вълшебна, небето се отваря, а всяка произнесена молитва става реалност, ако е казана от сърце и ако с нея не целите да навредите на друг.

Според легендите в Кръстова гора е скрит част от кръста, на който е разпънат Христос и по тази причина мястото се смята за свято.

Друга легенда разказва, че в Кръстова гора е скрито прочутото Дионисиево светилище, съперничело навремето на Делфийския оракул. Някои смятат, че именно от това светилище идва необикновената енергия в местността.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати