Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Необясними Истории»Злокобната участ на Селото на джуджетата Янгси

Злокобната участ на Селото на джуджетата Янгси

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983370
Злокобната участ на Селото на джуджетата Янгси
Снимка: Daily Mail

Село Янгси много прилича на останалите села в китайската провинция Съчуан. В него обаче има нещо вълшебно и злокобно – то се населява масово от джуджета.

Селцето Янгси, намиращо се в китайската провинция Съчуан, предизвиква интереса на множество медици. В него живеят едва 80 души, но половината от тях страдат от дуорфизъм.

Малкото село вече от 63 години представлява една от най-големите загадки за учените. Причината е невероятната аномалия, от която са засегнали рекордните 36 души от 80-те жители на селцето днес. В миналото бройката е била много по-голяма.

Докоснатите от съдбата жители на Янгси са джуджета. Ръстът на 36 от жителите на селото е между 64 и 115 сантиметра. Според местните болестта започнала да се проявява масово преди повече от 60 години. Тогава тя засегнала най-вече децата между 5 и 7-годишна възраст и попречила на растежа им.

Експертите обясняват, че подобен проблем се появява при един на 20 000 души. Това прави ситуацията в китайското селце наистина мистериозна. Изследванията доказват, че в по-далечното минало в същата провинция е имало няколко стотин души, страдащи от дуорфизъм. В онези години това накарало китайското правителство да забрани достъпа на посетители до Янгси. Това предизвикало недоволство и измислянето на множество градски легенди.

Местният старейшина разказва, че щастливият живот в селото е разрушен през една лятна нощ на 1951 г. Тогава мистериозна болест изненадващо поразява региона. Повечето от жертвите са деца на възраст между 5 и 7 години, които спират да растат. Някои от тях получават и допълнителни физически увреждания, които още повече влошават качеството им на живот. Десетки лекари и специалисти са посещавали селото на джуджетата и са изследвали както хората, така и местната флора и фауна. Причина за случилото се така и не се открива.

Заболяването в село Янгси е официално потвърдено преди 63 години. Преброяването на населението в малкото село през 1985 г. показва, че в него живеят общо 119 джуджета. Предполага се, че то засяга ДНК-то на част от жителите и започва да се предава по наследство.

Местните жители са убедени, че над селото им са надвиснали тъмни сили. Според други причината за масовия дуорфизъм се крие в това, че навремето местните не спазвали погребалните ритуали и предците им отмъщават. Най-древната легенда твърди, че нещастието сполетяло Янгси непосредствено след като в миналото хората сварили и изяли черна костенурка.

Днес Янгси е на път да загуби прозвището си Селото на джуджетата. В наши дни процентът на децата, които страдат от това заболяване, е значително по-нисък, но все пак феноменът остава необяснен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати