Атанасовците привличат жените с мекия си характер

Атанас привлича жените

Името притежава енергия, която се отразява върху характера и живота ни. Затова е много важно, когато избираме име за бъдещата си рожба.

Мъжете, които носят името Атанас и имат имен ден на 18 януари, са благи и добродушни и привличат жените с мекия си характер. Името има гръцки корен и означава „безсмъртен”.

Малкият Атанас е добро и скромно момченце. Той е много добре развит и е отличник в училище. Има богат вътрешен мир и се интересува от много неща. Момче, което носи това име, е добро и способно на героични постъпки. Да защити слабия, да се застъпи за обидения - това му е в кръвта. Но той никога не започва първи да се кара.

Когато порасне, Атанас има мек характер. Той е все така неконфликтен и неозлобен. Често разполага с приятен предразпологащ вътрешен свят - с него е приятно както да се разговаря, така и да се мълчи.

Основната черта на характера му е скромността, която може да се обърка със затвореност. Но това може да си помисли само този, който не познава достатъчно добре Атанас. Човекът с това име винаги има много приятели или просто добри познати.

Жените са привлечени от мекия му характер. Пороя от скромност на Атанас се превръща в нерешителност, което особено пречи в отношението му с нежния пол. Много в характера на мъжете с име Атанас зависи от сезона от годината, в която са родени.

Св. Атанасий

Атанас, който е роден през зимата, е прям и обича да отстоява своята гледна точка, като прави това със цялата страст, която има в характера си, като не натрапва своето мнение на никой.

Есенният Атанас е общителен. Той обича животните, с удоволствие помага на съпругата си в домашните задължения, учи уроците с децата. Атанасовците, родени през пролетта, притежават сложен характер. В него има ярко изразена самокритичност. Ценят свободата и я поставят преди всичко.

На Атанасовден църквата почита свети Атанасий и Кирил Александрийски. В народните вярвания свети Атанас е представен като властелин на снеговете и ледовете. Той отива в планината на своя бял кон и се провиква: Иди си, зимо, идвай, лято!

Затова и празникът е известен и като Среди зима, а също е и празник в чест на чумата и шарката. На Атанасовден се заколва черно пиле или кокошка, което се приготвя с ориз и се раздава на съседи и близки против болести. Перата се запазват, защото се вярва, че притежават лечебна сила.

Още за името Атанас.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Валя
Валя
25.02.2015 19:01
Попринцип ХАРЕСВАХ момче с това име и да има мек характер и да това привлича жените
1
0
мария
мария
08.03.2013 00:01
Бившият ми съпруг се казва Атанас.Може би той е
изключение ,но се държеше изключително агресивно,беше злобен и негативен човек.Поставете последната буква от името АтанаС най-отпред.
5
15