Пълна луна ще показва пътя на Дядо Коледа тази година

Пълнолуние на Коледа

Коледната нощ тази година ще е наистина вълшебна. Тази година Дядо Коледа няма да разчита само на червения нос на Рудолф, за да насочва шейната му, за да разнесе всичко подаръци за послушните деца по целия свят. Пълнолуние ще огрява небето за пръв път от близо 40 години на Коледа.

Последната Коледа, на която е било светло, е била през 1977 година – преди цели 38 години.

Декемврийските нощи са най-тъмните и най-дългите през годината. Пълнолунието през декември се нарича студената луна или луната на дългите нощи. В България то ще достигне своя пълен размер на 25 декември около 13:11 часа.

Жителите на САЩ ще виждат най-добре пълнолунието на Бъдни вечер, докато в Европа ще можем да му се насладим на Коледа. Следващото пълнолуние на празника ще се случи чак през 2034 година.

Според поверието пълнолунието ще ни донесе много позитиви, стига да се отдадем на молитви, самовглъбяване и медитации. Периодът е добър за започването на лечение.

Пълнолуние

Пълнолунието носи много енергия, която може да се използва както конструктивно, така и деструктивно. Кое ще изберете, зависи само от вас.

Народното вярване повелява на пълнолуние да се направи ритуал за привличане на пари. Така например, ако в нощта на пълнолунието излезете навън, отворите портфейла си и повторите девет пъти: Луна, напълни ми портфейла - само след дни ще получите неочаквана сума пари.

Според поверието Луната се състои от злато и сребро. По пълнолуние силата ѝ да привлича финанси и позитиви се усилва. Така че на Коледа е добре да се възползвате от възможността, силно да стиснете очи и да си пожелаете нещо.

През целия декември Луната ще стои високо над хоризонта повече, отколкото в останалите месеци. Пълнолунието на Коледа не е единственото събитие, което се случва през 2015 година за първи път от доста време насам.

В края на септември например земляните можеха да се насладят на явлението кървава Луна, което се наблюдаваше за пръв път от три десетилетия.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати