Суеверните хора са дълголетници

Суеверни хора

Хората, които живеят в постоянен страх заради различни видове суеверия, имат шанса да живеят много по-дълго от тези, които не вярват в бабини деветини. И това твърдение идва напук на датата 13 септември, когато се отбелязва денят, в който трябва да кажем Не! на суеверията.

Тези, които вярват в странни сънища, които според тях им показват какво ще се случи в скоро време, също живеят много по-дълго от другите хора, за които сънищата не са нищо повече от картини, които виждат, докато спят.

Изследване на английски учени, което е продължило повече от 9 години, доказва, че хората, които са обсебени от различни суеверия, живеят по-дълго.

В изследването са били включени над 4000 човека, като част от тях са били на 80 години и повече. Именно тези, които са на най-голяма възраст в групата, която е била анкетирана и проследявана години наред, признали пред учените, че цял живот са били жертва на суеверия.

Суеверия

Те са съобразявали поведението си с това, какво са сънували предишната нощ, или пък с различни видове суеверия, в които са вярвали от малки.

Според изследователите суеверните хора имат по-голям шанс да станат дълголетници, защото те просто са по-предпазливи, а понякога и по-страхливи.

Това ги кара да обмислят внимателно всяка своя постъпка и да се пазят не само от истинските опасности в живота, но също така и от нереалните, които са породени от суеверията, в които сляпо вярват.

Хората, които са суеверни, са свикнали от ранна възраст да действат предпазливо, за да не нарушат някое изградено през живота им табу, свързано със суеверия.

Страх

По този начин те се предпазват от много опасности, някои от които могат да бъдат съвсем реални. Според изследователите хората, които вярват в суеверия, са склонни да приемат провала си по-лесно.

Това им осигурява по-малко ниво на стрес, защото те не обвиняват себе си за неуспеха си и не се самоизмъчват със самообвинения и мисли за провалите си.

За неуспеха си те обвиняват черна котка, която им е пресякла пътя, когато са отивали на интервю за работа, или пък някаква друга прокоба, която им е донесла лош късмет.

Така суеверните хора, които са измъчвани от различни видове страхове, всъщност живеят по-спокойно от онези, които се депресират и самообвиняват при всеки провал.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Elena Panayi
Elena Panayi
26.06.2014 10:18
много правилно
4
0
Janeta Petrova
Janeta Petrova
15.06.2014 12:08
Да си предпазлив,не означава че си страхливец.
3
0
darKneSS..inHeR.SoUL
darKneSS..inHeR.SoUL
29.07.2013 15:25
не харесвам страхливците!
0
3