Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Наука и Експерименти»Суеверните хора са дълголетници

Суеверните хора са дълголетници

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k887
Суеверни хора

Хората, които живеят в постоянен страх заради различни видове суеверия, имат шанса да живеят много по-дълго от тези, които не вярват в бабини деветини. И това твърдение идва напук на датата 13 септември, когато се отбелязва денят, в който трябва да кажем Не! на суеверията.

Тези, които вярват в странни сънища, които според тях им показват какво ще се случи в скоро време, също живеят много по-дълго от другите хора, за които сънищата не са нищо повече от картини, които виждат, докато спят.

Изследване на английски учени, което е продължило повече от 9 години, доказва, че хората, които са обсебени от различни суеверия, живеят по-дълго.

В изследването са били включени над 4000 човека, като част от тях са били на 80 години и повече. Именно тези, които са на най-голяма възраст в групата, която е била анкетирана и проследявана години наред, признали пред учените, че цял живот са били жертва на суеверия.

Суеверните хора са дълголетници

Те са съобразявали поведението си с това, какво са сънували предишната нощ, или пък с различни видове суеверия, в които са вярвали от малки.

Според изследователите суеверните хора имат по-голям шанс да станат дълголетници, защото те просто са по-предпазливи, а понякога и по-страхливи.

Това ги кара да обмислят внимателно всяка своя постъпка и да се пазят не само от истинските опасности в живота, но също така и от нереалните, които са породени от суеверията, в които сляпо вярват.

Хората, които са суеверни, са свикнали от ранна възраст да действат предпазливо, за да не нарушат някое изградено през живота им табу, свързано със суеверия.

Страх и суеверия

По този начин те се предпазват от много опасности, някои от които могат да бъдат съвсем реални. Според изследователите хората, които вярват в суеверия, са склонни да приемат провала си по-лесно.

Това им осигурява по-малко ниво на стрес, защото те не обвиняват себе си за неуспеха си и не се самоизмъчват със самообвинения и мисли за провалите си.

За неуспеха си те обвиняват черна котка, която им е пресякла пътя, когато са отивали на интервю за работа, или пък някаква друга прокоба, която им е донесла лош късмет.

Така суеверните хора, които са измъчвани от различни видове страхове, всъщност живеят по-спокойно от онези, които се депресират и самообвиняват при всеки провал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
42
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Elena Panayi
Elena Panayi
26.06.2014 10:18
много правилно
4
0
Janeta Petrova
Janeta Petrova
15.06.2014 12:08
Да си предпазлив,не означава че си страхливец.
3
0
darKneSS..inHeR.SoUL
darKneSS..inHeR.SoUL
29.07.2013 15:25
не харесвам страхливците!
0
3