sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Окултните практики

Окултните практики

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Окултни практики
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Окултните практики, които са били отричани от много хора през вековете, имат своята полза. Изключение правят случаите, когато се осъществяват окултни практики с негативна насоченост.

Според специалистите по окултни практики, за да може човек да ги практикува, трябва преди всичко да се отърве от собствената си история.

Стълба към небето

Става въпрос за информация за самите вас, която споделяте с близки и не толкова близки хора.

Според специалистите по окултни практики човек трябва да е свободен от мнението на околните, както и от натрапчивите представи за самия себе си. Така може да практикува най-висшите умения на окултистите, като например посещения на паралелни светове.

Паралелни светове

За да се отървете от собствената си история, е достатъчно да не натоварвате околните с обяснения за всяко свое действие или хрумване. Така ще станете непредсказуеми.

Това може да се отрази на отношенията ви с близки хора, които дори могат да ви се обидят. Но това е начин да стъпите на пътя, който води към осъществяването на окултните практики.

Сънища

Една от окултните практики е виждането – има се предвид непосредственото възприятие на онези аспекти от света, които обикновено човек не забелязва.

Според специалистите по окултизъм съзнанието на човека е това, което формира околния свят. Една от окултните практики се проявява в това да извършвате работа, която не можете да осъществите докрай.

Въпреки това вие продължавате и по този начин разрушавате обичайната картина на света. Това, според специалистите по окултизъм, може да ви даде възможност да видите света по друг начин.

Сред най-висшите окултни практики е сталкингът. Тя променя изцяло не само вътрешния свят на човека, но дори и външния му вид. Сталкингът позволява на окултистите да се превръщат в други хора.

Разходките в паралелни светове са нещо, което постигат само най-могъщите специалисти в сферата на окултизма. Според тях неподготвен човек може да загуби част от същността си, ако се опита да следва окултни практики от това ниво.

Сред окултните практики са и осъзнатите сънища. Според специалистите в тази сфера човек трябва да се научи да намира дланите си, докато сънува. Когато ги види в съня си по свое желание, това означава, че може да насочи развитието на съня си в желана от него посока.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Анабел
Анабел
25.06.2014 21:54
Незнам какво е. Аз съм тъпа и нищо не разбрах.
2
0
Не съм от тук и съм за малко
Не съм от тук и съм за малко
16.07.2013 18:13
Зле написана статия. Като се започне с многократното и дразнещо повторение на израза " окултни практики ", та до съвсем погрешно обяснените техники и начини на поведение като " заличаване на личната биография ", " виждането", "сталкинга" - прикриването," сънуването ", се забелязва, че автора на статията няма понятие от съдържанието в книгите на Кастанеда, които той се опитва да обясни отчасти, а дори и не споменава името на антрополога.
1
1
Смешки
Смешки
05.07.2013 08:55
Не това са смешки базирани на още по-големи смешки. "Учението" на Дон Хуан! Ха ха ха. Айде малко повече уважение към учението!
1
2
с
с
22.05.2013 01:25
Това е учението на Дон Хуан от книгите на Кастанеда и последователите му.Нарича се магическо учение на толтеките и няма нищо общо с окултизма или която и да е окултна практика.В някои аспекти определени шамански практики имат допирни точки с толтекската ,но като цяло си е една изцяло отделна вселена.Това е все едно същесвто от триизмерен свят да попадне в 20 измерен такъв.Ако няма тренирани възприятия,няма как да обхване другите измерения.
2
1